Given i vår Elva: "Bombar in mål till höger och vänster"

Det har spelats massa fotboll i trakten. Här är veckans elva.

Oskar Stejdahl var mycket bra mot Nässjö.

Oskar Stejdahl var mycket bra mot Nässjö.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-08-19 11:58

Målvakt

George Stenborg Krieg, Mörlunda:

Hade det inte varit för Stenborg Krieg hade matchen mot Målilla kunnat sluta i motståndarnas favör. Resultatet blev 1–1, och det insläppta målet kom via straffpunkten.

– Det var längesen jag såg en målvakt göra såna räddningar, sa Mörlundatränaren Joakim Blomberg.

Backar

Leonard Jonsson Möller, Rimforsa: 

Ångade på längs sin högerkant matchen igenom. Bidrog även med en assistpoäng. Jonsson Möller agerade sannerligen som en "modern ytterback" i derbyt, med fina aktioner både offensivt och defensivt i planen.

Alexander Gustafsson, IFK Tuna: 

I förlusten mot Hjorted/Totebo var Gustafsson Tunas bäste spelare. Han hade mycket att göra, men stod emot bra och var resolut i varenda närkamp.

Arvid Eckerstig, Hultsfred:

Tillbaka i HFK efter sejouren i Vimmerby. De blev visserligen torsk mot Stjärnan, men Eckerstig visade med eftertryck att han kommer bli mycket viktig för Hultsfred framöver.

Noah Zeylon Thoresson, Vimmerby: 

Gjorde det bra från sin vänsterbacksposition i torsken mot Nässjö FF. Jobbar och sliter väldigt hårt, och verkar ha förmågan att kunna springa hur mycket som helst.

undefined
Oskar Stejdahl var mycket bra mot Nässjö.

Mittfältare

Elias Holmwall, Mållia:

Tränaren Roger Rönnlund var inte alltför nöjd med endast en poäng efter fajten mot Mörlunda. Ett glädjeämne var dock ungtuppen Elias Holmwalll som fick beröm för arbetsinsatsen i den andra halvleken.

Isack Thuresson, Djursdala: 

En av de självklaraste uttagningarna den här veckan. Var det månne hans bästa match i DSK-tröjan? Det var det, i alla fall enligt tränaren David Henriksson. Och vi som var på plats under "ångestmötet" förstår vad han menar. Han var en nagel i ögat matchen igenom för SVIF-spelarna.

Oskar Stejdahl, Vimmerby: 

Gjorde en formidabel förstahalvlek i mötet med Nässjö. Slog knappt bort en passning och visade prov på sitt fina tillslag. Med sin spelförståelse och smarta positionsspel var han svår att få tag i där på mittens rike.

Sam Lenneman Söderberg, Rimforsa: 

Var den som stack ut mest i 7–0-segern mot Kisa. Han gjorde två mål, varav ett var en riktig läckerhet när han sköt upp bollen i krysset. Utöver detta var han rörlig och visade prov på sin skicklighet.

undefined
Arvid Borell är i makalös målform. Hägerstads anfallare har öst in mål i de senaste matcherna.

Anfallare

Albin Kito, Hjorted/Totebo: 

Med sin fina teknik och speed var han ett orosmoln för Tunas försvar genom hela derbykampen. Satte dessutom en straff.

Arvid Borell, Hägerstad:

Vad är det för form han hittat? Borell bombar in mål till höger och vänster. Eller vad sägs som tio mål på tre matcher efter uppehållet? Helt given i Veckans Elva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!