VECKANS ELVA: En general i försvaret och "Rambo" på topp

Med Vimmerbys Knut Gunnarsson som dirigent i försvaret och Rimforsas Daniel Rambin i målform på topp så har lagt grunden till en slagkraftig Veckans Elva.

Knut Gunnarsson, Daniel Rambin, Kastriot Jashari och Ludvig Lundqvist är några av spelarna i Veckans Elva.

Knut Gunnarsson, Daniel Rambin, Kastriot Jashari och Ludvig Lundqvist är några av spelarna i Veckans Elva.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-03 19:00

Målvakt:

Gustaf Johansson, Vimmerby: 

Höll nollan i toppmötet med Myresjö/Vetlanda och tillsammans med hela lagets försvarsinsats var det grunden till Vimmerbys viktiga seger. Stod för ett par svettiga räddningar i slutet.

Försvarare:

Mikael Hammarquist, Södra Vi:

SVIF har det kämpigt och åkte på ännu en förlust borta mot Tjust i helgen. Mikael Hammarquist stod för en gedigen insats som mittback och har gjort en stark säsong så här långt.

Knut Gunnarsson, Vimmerby:

Var tillbaka som mittback i VIF och var ofta den som fick hålla koll på Myresjö/Vetlandas skyttekung Simon Klein. Det gjorde han väldigt bra. 

Martin Larsson Didi, Horn/Hycklinge

Mittbacken var en riktig klippa för laget och avvärjde många gånger när Storebro försökte. Horn vann med 3–0 och ser ut att ha kommit till toppen för att stanna.

Lars-Henrik Karlsson, Frödinge:

Var en av hjältarna i FBSK som väntade till den 89:e minuten med att avgöra hemma mot Gunnebo.

Mittfältare:

Kristoffer Oskarsson, HM IS:

HM IS hade topplaget Fågelfors i gungning på hemmaplan när de kvitterade till 2–2. Gästerna var dock för starka och vann med 4–2 till slut. Oskarsson var en av spelarna som visade vägen med sin krigarinsats.

Charlie Olsson, Hultsfred:

Han slet sig vana trogen över hela planen när HFK lyckades bryta förlustsviten och få med sig en poäng mot Djursdala. Olsson bidrog dessutom med ett av målen i 3–3-matchen.

Ludvig Lundqvist, Djursdala:

Svarade för ett spektakulärt 3–2-mål i derbyt borta mot HFK med en snygg volleyträff. Det bidrog till att DSK kunde rädda en poäng.

Anfallare:

Daniel Rambin, Rimforsa:

Trots en tidig utvisning hade RIF inga större problem med att besegra Borensberg borta. Mycket tack vare skyttekungen Daniel "Rambo" Rambin som svarade för tre av målen och var på gott spelhumör.

Tom Nilsson, Hjorted/Totebo:

Två nickmål och en straff. H/T:s formtoppade forward blev tungan på vågen med sina tre mål när laget vann med 5–3 borta mot Stjärnan. Han är en starkt bidragande orsak till att Hjorted/Totebo är med i toppen av femman som nykomlingar.

Kastriot Jashari, Lojal:

Två mål blev det för spelaren i rödsvart. Han dominerade den offensiva planhalvan och avgjorde matchen på egen hand. 3–2-segern i derbyt borta mot Tuna var en riktigt prestigevinst och gav tre ytterst viktiga poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!