De spelarna tog plats i profilernas drömelvor

Under jul- och nyårshelgen kommer vi återpublicera några av de mest lästa sportjobben under 2020. Här är en fotbollsartikel från april – där Stefan Lind, Nathalie Milton och Tobias Lundh plockade ut varsin drömelva.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-12-25 19:30

Stefan Linds drömelva:

Målvakt: Lasse Gustavsson. "Ganska överlägsen av de målvakter jag spelat med. Jag gjorde tre säsonger i VIF, då var Lasse jättebra. En stabil och reflexsnabb målvakt med bra fötter."– 

Högerback: Håkan Carlsson. "Vi spelade tillsammans i Vimmerby. Håkan var en kämpe som aldrig gav sig. En pådrivare med fin högerfot."

Mittback: Patrik Gunnarsson. "En ledartyp som var jobbig att möta för motståndarlagen. Vi spelade tillsammans i både Målilla och Hultsfred. Är numera tränare i Målilla."

Mittback: Christoffer Olofsson. "Bra spelförståelse, bra på huvudet. En ganska komplett spelare. Efter åren i HFK:s junior- och A-lag värvades Christoffer till Öster där han tog en ordinarie plats som mittfältare i Allsvenskan."

Vänsterback: Mikael Karlsson. "En svår position, det har varit många nödlösningar... Men jag tar Mikael Karlsson från Mörlunda. Han var med i HFK-laget som kvalade till division 2. Snabb och placeringssäker spelare med fin vänsterfot."

Högermittfältare: Stefan Bragsjö. "Det är den spelare jag haft bäst fotbollskemi med. Han hittade mig hur jag än gjorde. En snabb spelare med bra blick för spelet."

Central mittfältare: Martin Olofsson. "En modern tvåvägsspelare, som egentligen var före sin tid. Bra i båda riktningar. Det var en ledande spelare när HFK kvalade till tvåan."

Central mittfältare: Nicklas Karlsson Hägg. "Den lokale spelaren som var mest underskattad när jag spelade. Nicklas hade en fin fot och slog många bra passningar till mig när vi spelade tillsammans i Målilla. Tyvärr skadebenägen."

Vänstermittfältare: Johan Carlsson. "Har mestadels varit central mittfältare i sin karriär, men när vi vann Elitfyran med HFK var "JC" ytter. En allround spelare med ett fruktat skott."

Anfallare: Patrik Jonsson. "Skyttekung i HFK förr i tiden. Snabb spelare med bra vänsterskott. Kom från Ankarsrum och var minst lika bra i bandy."

Anfallare: Daniel Lyckman. "Han hade allt. Snabb, stark, bra skott. Daniel kunde ha blivit hur bra som helst, men tyvärr satte knäskadorna stopp för det. Som juniorer spelade vi i det HFK-lag som vann Pripps Cup. Det var steget under Juniorallsvenskan. Att en så liten klubb som Hultsfred spelade på den nivån måste ha varit unikt."

Bästa tränare: Tommy Svensson Pöder/Roger Rönnlund. "De kompletterade varandra perfekt när jag hade dem i Hultsfred. Pöder motiverade spelarna, medan Rönnlund skötte träningsupplägget."

undefined
Stefan Lind.

Nathalie Miltons drömelva:

Målvakt: Lovisa Johansson. "Hon var en komplett målvakt med grym spelförståelse. Lämnade Vimmerby för IFK Kalmar, där hon var med på deras resa till Allsvenskan."

Högerback: Mikaela Leander. "Det fanns ingen som tog sig förbi henne. En väldigt talangfull spelare. Hon hade kunnat bli hur bra som helst om inte knäskadan satt stopp för det."

Mittback: Maria Segerström. "Hon hade slått mig med sitt briljanta huvudspel. Hon var positionssäker och hade en enorm arbetsglöd."

Mittback: Madeleine Lindholm. "Det finns ingen spelare jag har haft så mycket respekt för som henne. En riktig ledare med pondus. Var stark i närkampsspelet, ingen kom förbi henne."

Vänsterback: Ulrika Nilsson. "Hon måste vara med. Var en mästare på glidtacklingar. Ingen kunde stoppa sina motståndare på samma sätt som Ulrika gjorde."

Högermittfältare: Emma Olofsson: "Tekniskt sett var hon jättebra. Med sin spelförståelse och klockrena passningar var hon ständigt ett hot offensivt."

Central mittfältare: Gittan Kägo. "Jag spelade nog bara en match med henne, men det räckte. Helt klart Vimmerbys bästa spelare på den tiden när jag började spela damfotboll."

Central mittfältare: Cornelia Lindgren. "Det finns få spelare med den arbetsmoralen som hon hade. Dessutom tvåfotad och teknisk."

Vänstermittfältare: Kosovare Asllani. "Här behövs det knappast någon motivering. Vi spelade ihop en säsong tror jag, innan "Kosse" lämnade för Linköpings FC. På den tiden var hon lite i bakgrunden av Sara Stridh. Men det märktes så klart att hon hade spetsegenskaper, främst vad gällde teknik och speluppfattning."

Anfallare: Sara Stridh. "Snabb som vinden och säker i sina avslut. Var alldeles för bra för att spela i Vimmerby."

Anfallare: Lisen Danielsson. "Hon var den bästa lagspelare man kunde ha, både på planen och utanför. En extraordinär spelfördelare som stått för väldigt många mål i Vimmerby genom åren."

Bästa tränare: Cecilia Wilhelmsson. "Nu borde jag väl välja pappa (Michael Milton) för att inte bli arvlös, men det blir Cecilia Wilhelmsson. Hon var en jättebra tränare och en ännu bättre person att ha i laget. Hon har absolut gjort avtryck i min fotbollskarriär."

undefined
Nathalie Milton.

Tobias Lunds drömelva:

Målvakt: Martin Persson. "Det var den kanske enklaste positionen att ta ut. Det är en komplett målvakt som har räddat Rimforsa många gånger genom åren. Det var en lyx att ha en så bra målvakt i division fyra."

Högerback: Marcus Blomberg. "Vi spelade tillsammans i Gullringen, samt en sväng i Rimforsa. Macke var väldigt, väldigt stabil. Han hade absolut inte gjort bort sig högre upp i seriesystemet."

Mittback: Mattias Sandh. "När jag kom till Gullringen var han mittback. Komplett spelare – som senare hade en fantastisk säsong som anfallare. Bra tillslag på bollen."

Mittback: Jonas Gustavsson. "En följsam och spänstig mittback, som var svår att ta sig förbi. Jag minns att folket i Gullringen pratade väldigt gott om "Siffro", som han kallades. Tydligen överglänste han Micke Svensson (senare utlandsproffs) i distriktslaget."

Vänsterback: Rasmus Lundahl. "Han har en gudabenådad vänsterfot och är väldigt trygg med bollen. Slår sällan ett felpass. Vi har spelat ihop många säsonger i Rimforsa. Han dyker fortfarande upp ibland, men den här säsongen har han inte visat sig än."

Högermittfältare: Johan Richt. "Huserade mest som forward, men var lika bra som ytter. Johan är en av mina bästa kompisar, så jag är glad att vi spelade ihop en säsong i Gullringen innan han fortsatte till Linköping och så småningom Uppsala. En snabb spelare med sinne för målet."

Central mittfältare: Andreas Stejdahl. "Det var en spelare som gjorde intryck på mig. Han var väldigt bra med bollen. Lämnade Gullringen år 2000. Då tog jag hans plats på mitten."

Central mittfältare: Hilding Djerf. "En relativt komplett spelare som har gjort stor nytta hos oss i Rimforsa. Är duktig både defensivt och offensivt. Hilding har haft lite otur med skador, men han höjer alltid laget när han är med."

Vänstermittfältare: Marcus Karlsson. "Kanske en liten skräll, eftersom han mest är förknippad med innebandy. Men Macke har en otrolig talang även för fotboll och skulle utan bekymmer klara sig i division 2. Så bra är han. Tyvärr har han inte drivet för att satsa på fotbollen, vilket svider lite i RIF-hjärtat."

Anfallare: Jimmi Wickström. "Vi spelade tillsammans 02-03 i Gullringen. Jimmis enorma arbetskapacitet betydde jättemycket för laget. Jag har sett många duktiga forwards, men ingen som har underkastat sig det hårda jobbet i defensiven på samma sätt."

Anfallare: Ulf Johansson. "Den bästa avslutaren. Alla visste vilken skottfint han skulle göra, ändå gick alla på den. Motståndarförsvaren hade en otrolig respekt för Uffe och sjönk per automatik tio meter när han var på planen. Vi spelade tillsammans under mina första år i Rimforsa. Numera är hans son Daniel Rambin lagkapten i Åtvidabergs FF."

Bästa tränare: Niklas Falebrant. "Var två säsonger i Rimforsa, innan han värvades till Kenty i division 2. Hade en väldigt bra relation till oss spelare och kunde ha gått långt som tränare. Men det är inte för sent att göra comeback..."

undefined
Tobias Lundh.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!