BETYG: De spelarna var bäst i Kisa BK

Kisa BK imponerade mot Hvetlanda i söndagens division 3-match och vann med hela 6–1 (3–0). Här är de spelarna som vi anser var bäst.

Fotboll2022-04-24 17:52

Tre stjärnor: Stephen Kigongo
Kommentar: Det är stenhård konkurrens om platserna, efter Kisas tredje raka seger i trean. Framför allt var det många spelare som glänste i den första halvleken där KBK långa stunder bjöd på ett fantastiskt anfallsspel. Vi väljer att dela ut högst betyg till yttern Stephen Kigongo – som var ett ständigt hot mot bortalaget. Han hade ett antal lyckade dribblingar som höll mycket hög klass. Punkterade mer eller mindre matchen med sitt 4–0-mål i inledningen av den andra halvleken.

Två stjärnor: Kevin Dahl/Oskar Olsson Grönkvist
Kommentar: Det känns omöjligt att splittra på mittbacksparet, så de får dela på stjärnorna. Både Kevin Dahl och Oskar Olsson Grönkvist gjorde en bra match och låg allt som oftast rätt i sina positioner. Att Dahl är duktig kände vi till sedan tidigare. Vad gäller Olsson Grönkvist, som värvades från division 5-laget Gottfridsberg, så har Kisa verkligen gjort ett fynd. Han var kapten mot Hvetlanda och krönte sin insats med ett mål.

En stjärna: Rasmus Bexell
Kommentar: Efter en tung fjolårssäsong i Gullringen har 30-årige Rasmus Bexell fått en nystart i moderklubben Kisa BK. Han har dock haft det tungt med målskyttet – fram till nu. Han gjorde det viktiga 1–0-målet mot Hvetlanda och blev mer involverad i spelet när nollan var spräckt. Av bara farten gjorde Bexell 2–0, efter en stark prestation. Det var två mål som la grunden för en stabil trepoängare.

Bubblare: Adam Härnström, Laurenzo Larky, Elias Abbasi