Här är spelarna som var bäst i derbyt

Vimmerby tog hem derbyt mot Kisa borta med 3–1. Sporten har satt betyg på spelarna som utmärkte sig mest i matchen. I Kisa var det spelare i försvaret som glänste och i Vimmerbylaget fanns två spelare som såg till att de vann mittfältskampen.

Kisa mötte Vimmerby i ett derby.

Kisa mötte Vimmerby i ett derby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-07 19:52

Kisa BK

3 stjärnor: Kevin Dahl

Kommentar: Agerade säker försvarsgeneral i KBK. Vinner så gott som allt i luften och släpper ogärna någon förbi sig I en duell. 

2 stjärnor: Hampus Härnström

Kommentar: Gick in som ytterback och slet förtjänstfullt. Lyckades ofta få stopp på Vimmerbys snabba kantspringare i tid.

1 stjärna: Adam Härnström

Kommentar: Fick inte många bollar att jobba med, men när läget dök upp avslutade han kliniskt. Tar alltid jobbet för laget och gör mycket nytta. 

Vimmerby IF

4 stjärnor: Simon Larsson

Kommentar: Jobbar hårt över hela planen från sin position på mittfältet. Säker med bollen och serverar fina passningar också. En rutinerad lirare med hög lägstanivå.

3 stjärnor: Theo Zeilon Thoresson

Kommentar: Den unge ytterbacken stod för en oerhört stabil insats igen. Har växt in i rollen på kort tid och vågar verkligen ta för sig.

2 stjärnor: Abdul Mojeb Majed

Kommentar: Var en av Vimmerbys hetaste spelare och fick efter ett par missade lägen sätta dit lagets ledningsmål.

1 stjärna: Haris Dreco

Kommentar: Tog jobbet både offensivt och defensivt på mittfältet och bidrog starkt till att VIF vann kampen där. Var säker från straffpunkten och punkterade matchen med 3-1-målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!