Här är veckans elva: "Så lugn och trygg"

Många lokala spelare har gjort det bra. Vi har plockat ut de elva som vi tycker gjort det bäst. Här är veckans elva!

Sporten har plockat ut veckans elva bästa spelare!

Fotboll2023-06-13 16:00

MÅLVAKT

Jonathan Grahn Sherin, Rimforsa IF: Efter två tunga förluster så fick RIF vinna igen. Målvakten Grahn Sherin stod för en riktigt bra insats och höll nollan i det som till slut blev en 3–0-vinst mot LiU.

BACKAR

Kevin Dahl, Kisa BK: KBK matchade Hemgårdarna men föll i den 95:e minuten. Kevin Dahl gjorde sitt första mål för säsongen när han nickade in 2–2 i andra halvlek. Stod även för en bra match överlag.

David Lund, Rimforsa IF: En av planens giganter i RIF-segern mot LiU. Visade klass och skänkte en trygghet till laget från sin mittbacksposition.

John Pettersson, Storebro IF: Fick kliva in och spela mittback när Storebro föll hemma mot Ariel. Gjorde det strålande, framför allt i första halvlek. En väldigt användbar spelare.

MITTFÄLTARE

August Storm, Kisa BK: Unge Storm har verkligen varit ett piggt inslag i KBK den senaste tiden. Var väldigt aktiv och löpvillig mot Hemgårdarna och satte också 1–0 tidigt. Haft problem med skador men ser ut att ha prickat formen lagom till sommarspurten.

Olle Carlsson, Vimmerby IF: Tagit kliv och faktiskt etablerat sig i VIF:s startelva. Carlsson är så lugn och trygg med bollen och missar sällan en passning. Var bra på nytt i derbykrossen mot Västervik.

Walid Hassan, IFK Tuna: En av Tunas bästa spelare i 2–2-matcher mot Tjust. Stod för ett av målen och får förtroende i Tuna, efter att ha lämnat Vimmerby IF. Har fin teknik och kan göra sin gubbe.

Ludwig Anemyr, Målilla GoIF: Tonåringen fick beröm för sin insats när Målilla tog en enkel seger mot Rödsle såg till att haka på i toppen av division 6.

ANFALLARE

Rickard Thuresson, Vimmerby IF: VIF-ikonen firade 400 matcher för klubben mot Västerviks FF i måndags. Och varför då inte kröna det med flera assist och ett läckert nickmål i den 90:e minuten? Thuresson låg bakom det mesta i 6–1-segern. Uppe på fem mål i division 3 den här säsongen – och räkna med att det blir fler framöver.

Ahmad Altawil, Horn/Hycklinge IF: FBSK och HHIF delade på poängen på Lundavallen. Altawil var planens bäste och hade en stor roll i att laget bärgade sin allra första poäng för säsongen.

Imad Khankan, Djursdala SK: Visst, det blev storförlust för DSK hemma mot IFK Västervik. Men Khankan gjorde mål igen och är lagets bäste målskytt i serien så här långt, med fem fullträffar. Kämpar och sliter varje gång han sätter sin fot på planen.