Här är veckans elva: "En vinnarskalle som få andra"

Många lokala spelare har varit bra. Vi har valt ut de elva bästa. Här är veckans elva!

Johan Lundin, Ahmed Tarabeih, Sebastian Strömbom och Filip Larsson tar plats i veckans elva.

Johan Lundin, Ahmed Tarabeih, Sebastian Strömbom och Filip Larsson tar plats i veckans elva.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-05-23 06:30

MÅLVAKT:

Andreas Gunnarsson, Djursdala SK: Fick beröm efter sin insats för DSK borta mot HM IS. Släppte visserligen in två mål i 4–2-vinsten, men stod annars för ett stabilt målvaktsspel. Varit bra i Djursdala den här säsongen och inger ett lugn till hela laget. 

BACKAR:

Filip Larsson, Södra Vi IF: En av de bästa spelarna när SVIF mötte Storebro i ett derby. Har en rejäl speed och är trygg med bollen. Jobbig att möta, dessutom. 

Johan Lundin, IFK Tuna: Mittbacksgeneralen visar alltid upp en enorm pondus och har en vinnarskalle som få andra. Är så oerhört viktig för Tuna. Var mycket bra i 5–0-segern mot Ariel. Vi misstänker att en hållen nolla betyder extra mycket för 40-åringen. 

Lars-Henrik Karlsson, Frödinge/Brantestad SK: FBSK hade sin taktik klar mot SK Lojal. Målet var att spela mer defensivt. Då fick Karlsson en stor roll – och gjorde det galant både som ytterback och innermittfältare.

undefined
Johan Lundin, IFK Tuna.

MITTFÄLTARE:

Anton Brorsson, Södra Vi IF: Starkt bidragande till att SVIF kunde bärga första segern för säsongen, via 1–0 mot Storebro. Nu stod Brorsson möjligtvis för sin bästa match sedan comebacken till moderklubben. 

Sebastian Strömbom, Hultsfreds FK: River, sliter och ger sig aldrig. En riktig mittfältsmotor som gång på gång visar hur viktig han är för HFK. Kanoninsats mot Tenhult senast. 

Tom Frödeberg, Järnforsens AIK: Tung, tung förlust för JAIK i derbyt mot Åseda (2–3). Frödeberg gjorde Järnforsens båda mål och var bäst i laget. 

Filip Fungmark, IFK Tuna: Den bollskicklige mittfältaren drev på offensiven i Tuna och gjorde också ett av målen. Härlig spelare att se på när han har dagen. 

ANFALLARE:

Diego Urrutia, Hultsfreds FK: Han hänger på där i toppen av skytteligan och närmar sig förstaplatsen. Tre mål mot Tenhult i 5–1-vinsten senast. Var bra i spelet också. 

Leo Isomettä Stolt, Målilla GoIF: På tal om tremålsskyttar... Målillas Isomettä Stolt stod för tre baljor när laget avfärdade Krokstorp med säkra 5–2. Han har, precis som hela laget, fått en fin start på säsongen. Målilla leder sin division 6-serie efter fem omgångar. 

Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF: VIF:s bäste spelare i 2–2-matchen borta mot Boren? Ja, mycket möjligt. Är tillbaka på allvar efter att ha varit sjuk och är ett offensivt hot, framför allt. Nära att göra ett drömmål mot Boren, men bollen tog i ribban och ner på mållinjen. 

undefined
Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF.
Filip Larsson, Södra Vi IF.
Filip Larsson, Södra Vi IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!