De ska lotsa FBSK i återstarten

Inget spel 2021. Nu är det dags igen. Frödinge/Brantestad SK startar upp sitt damlag. "Jag tror att vi kan få ihop ett slagkraftigt lag", säger nye tränaren Daniel Wessman.

Frödinge dams nya ledartrio. Fr.v: Stig Berg, Daniel Wessman och Mikael Johansson.

Frödinge dams nya ledartrio. Fr.v: Stig Berg, Daniel Wessman och Mikael Johansson.

Foto: Kåre Karlsson

Fotboll2021-11-19 16:27

Ni vet säkert storyn. FBSK tog klivet upp i division två efter en stark säsong 2020. Av skilda orsaker kom klubben sedan inte till spel i tvåan förra säsongen. Nu har Frödinge hämtat ny kraft och väljer att göra en återstart – i division fyra.

Här är ledarteamet som ska lotsa laget till en trolig bra placering 2022: Daniel Wessman (huvudtränare), Mikael Johansson (assisterande) och Stig Berg (målvaktstränare).

Det är inte bara FBSK som gör comeback som lag, utan även Daniel Wessman som tränare.

– Jag slutade som tränare för ett par år sedan. Det berodde på hälsoskäl efter en nackskada. Nu har jag stegvis blivit bättre och bättre och känner mig redo att bli tränare igen, säger han.

Vad är det som lockar dig?

– Dels att se om jag brinner lika hårt för det som jag alltid gjort, dels om vi kan utveckla spelarna. Sen trivs jag med att jobba i lite mindre klubbar. Ofta finns det flera eldsjälar där och det har jag redan märkt i Frödinge att så är fallet.

Hur ser det ut på spelarsidan?

– Vi har ett tiotal spelare klara. Sedan förs det diskussioner med andra och kontakter knyts. Vi vet inte än hur truppen kommer att se ut. Det är lite öppna kort. Men jag tror att vi måste ha runt 20 spelare för att få ihop det en hel säsong.

På radarn över nya eller nygamla spelare om man så vill, finns Louise Andersson, Sandra Edlund och Jeanette Lind, som spelade i Gullringens GoIF den gångna säsongen. 

– De var med på träningen sist och det är klart att jag hoppas och tror att de återvänder, menar Wessman. 

Den nye FBSK-tränaren har en bra känsla inför kommande säsong, trots att den bara är i sin linda:

– Känslan är att vi kommer att få ihop ett slagkraftigt lag i division fyra. Jag tror också att det kan vara en fördel för oss att matcherna, förhoppningsvis, spelas på måndagar. Flera spelare i laget är lite uppe i åldern och har familj. Då kan det vara lättare att komma loss på veckodagarna istället för i helgerna. 

Det är kanske tidigt, men vad har du för tankar om hur laget ska spela?

– Svårt att säga redan nu när jag inte exakt vet vilka spelare vi har att tillgå. Men rent generellt vill jag att vi ska ha mycket spel i olika former på träningarna. Om vi sedan spelar 4–4–2 eller med en trebackslinje i matcherna får vi se. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!