En damelva med tyngdpunkt på offensiven

I Damelvan har Vimmerby IF fyra spelare med som bildar grund i både försvaret och offensiven. Kryddat med lirare från Hultsfred, Frödinge, Rosenfors, Gullringen och HM IS har vi satt ihop en slagkraftig elva.

Malin Rydén, Emma Adolfsson, Linn Uhre, Frida Pöder och Linnea Jonsson är några av spelarna i Damelvan.

Malin Rydén, Emma Adolfsson, Linn Uhre, Frida Pöder och Linnea Jonsson är några av spelarna i Damelvan.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-06-22 16:15

MÅLVAKT:

Allis Nilsson, Vimmerby: Har varit säker mellan stolparna och bara släppt in fyra mål på de fem senaste matcherna. 

BACKAR:

Greta Koponen, Vimmerby IF: Har varit en riktig klippa i försvaret för VIF. Uppträder trots sin ringa ålder rutinerat och ser till att hålla ihop försvarslinjen. Kommer lämna ett stort tomrum efter sig när hon inte ska spela mer efter sommaruppehållet.

Matilda Hemmingsson, Hultsfreds FK: Bidrog med två av målen när Hultsfred besegrade Fredriksdal/Äng med tennissiffrorna 6–3. Båda på frispark. Jobbar ständigt hårt och är nyttig i alla delar av spelet.

Linnea Jonsson, Gullringen: Stod för ett mål på straff i senaste matchen mot Gullringen. Har fått slita hårt på sistone då Gullringen stått för starka försvarsinsatser mot topplagen Timmernabben och Frödinge som dock resulterat i hedersamma förluster.

undefined
Linnéa Jonsson Gullringens GoIF

MITTFÄLTARE:

Malin Rydén, Hultsfreds FK: Toppar lagets interna skytteliga med sex mål på åtta matcher. Har bidragit starkt under säsongen till att laget toppar serien så här långt.

Emma Adolfsson, Rosenfors: Hon stod för två av målen när Rosenfors besegrade Vimmerby C med 5–3. En komplett spelartyp som gör nytta över hela planen.

Louise Andersson, Frödinge: Har en nyckelroll i Frödinges offensiv och kan både spela fram och avlossa vassa skott. Har stor del i lagets framgångsrika säsong så här långt med sina 11 mål.

Linn Uhre, Frödinge: Har varit nyttig för laget på sin högerkant där hon tar sig fram och bidrar med farliga inlägg.

undefined
Linn Uhre Frödinge

ANFALLARE:

Emma Sjökvist, HM IS: Är ett ständigt hot på topp för HM IS. I senaste matchen mot HFK gjorde hon lagets samtliga tre mål, men det blev ändå förlust med 4–3. Totalt har Sjökvist gjort åtta mål på sju matcher så här långt.

Nathalie Johansson, Vimmerby IF: Är seriens skyttedrottning så här långt med hela 20 mål på 10 matcher. VIF har gjort 43 mål totalt och "Natta" har stått för nästan hälften av dem. Får en nyckelroll under resten av säsongen också där Vimmerby jagar serieledande Kenty. 

undefined
Frida Pöder

Frida Pöder, Vimmerby IF: Har noterats för sex mål, men ligger bakom många fler i rollen som framspelare i Vimmerbys starka offensiv. Frida har gjort en minst sagt lyckad comeback den här säsongen och har funnit sin roll snabbt.

Malin Rydén
Malin Rydén
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!