Idel skyttedrottningar på topp i Damelvan

Halvvägs in på höstsäsongen är det dags för en ny Damelva. Vimmerby IF har tre representanter med en spelare i varje lagdel. Hultsfred och Frödinge är med i toppen av sina serier och har två spelare. Anfallstrion består av idel skyttedrottningar som hade varit intressant att se spela tillsammans.

Louise Andersson från Frödinge tar plats i anfallet i Elvan.

Louise Andersson från Frödinge tar plats i anfallet i Elvan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-31 16:00

Målvakt:

Lisa Danielsson, Frödinge: Höll nollan senast i 3–0-segern mot Högsby och har agerat stabilt under hela säsongen i ett Frödinge som är med och tampas om seriesegern.

Försvarare:

Molly Levin, Vimmerby: Har växt ut till en viktig kugge i Vimmerbys försvar under säsongen. Draget att flytta ner henne från mittfältet har varit riktigt lyckat.

Jasmine Ziane, Rimforsa: Har etablerat sig som mittback i A-laget som 16-åring under säsongen och visat lovande takter. Stod upp väl mot bland andra Vimmerbys skyttedrottning Nathalie Johansson senast.

Melina Widén, Hultsfred: En av många unga spelare i HFK som tagit stora kliv under säsongen och bidragit till att laget toppar serien i trean. Räds inte att kliva in i en duell och går ofta vinnande ur den.

Ebba Sandh, Gullringen: En viktig del av Gullringens försvar som har agerat allt stabilare den här säsongen. Är placeringssäker och har visat prov på fin inställning,

Mittfältare:

Caroline Phalén, Hultsfred: Har spelat sporadiskt under säsongen, men gjort stort avtryck i de matcher hon varit med. Senast i toppmötet med Holsby bidrog hon starkt till vinsten med 3–2 med sina två mål.

Celine Hägg, Rosenfors: En allsidig spelare som jobbar och sliter på mitten och även bidrar i offensiven. Gjorde mål mot Gullringen senast för ett Rosenfors som lyft sig i år och är med och tampas om tredjeplatsen i serien.

Jessie Eriksson, Vimmerby: Bytte från ytterback till yttermittfältare senast och svarade då för sina två första mål i A-lagssammanhang. En riktigt lagspelare som alltid tar jobbet.

Anfallare:

Nathalie Johansson, Vimmerby: Går en kamp om skytteligatiteln i serien mot Kentys Sara Falkevall. Är uppe i 25 mål efter två fullträffar mot Rimforsa senast och är ett mål efter Linköpingstjejen på det.

Louise Andersson, Frödinge: Hade uppvisning i Fördinges seger med 3–0 borta mot Högsby. Hon svarade för lagets samtliga mål och gick därmed upp på nio fullträffar totalt och delad ledning i seriens skytteliga.

Emma Sjökvist, HM IS: Laget har en tuff säsong med endast en vinst på elva matcher. Sjökvist är dock seriens skyttedrottning så här långt. Hon har gjort inte mindre än 16 av lagets 23 mål.

Traktens målfarligaste spelare Nathalie Johansson från Vimmerby IF är given i Elvan.
Traktens målfarligaste spelare Nathalie Johansson från Vimmerby IF är given i Elvan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!