Bjöd på show efter operationen: "Kul att spela" – här är elvan!

Fotbollssäsongen lider mot sitt slut. Så även Veckans elva. Här har vi tagit ut de elva spelare vi tyckte förtjänar en plats den här veckan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-23 16:51

Målvakt:

Linus Palmér Håård, Djursdala

Den unge målvakten har haft en riktigt stark debutsäsong i DSK. Mot HM IS var han säkerheten själv och parerade flera fina lägen och utstrålade pondus i målet. Kombinerar bra räddningar, med fina fötter och bra blick för spelet. 

Backar:

Noah Zeylon Thoresson, Vimmerby

Det är lätt att glömma att Noah Zeylon Thoresson är relativt färsk i seniorfotbollen. 16-åringen tar för sig rejält i match efter match i division tre. Som i toppmötet mot Myresjö/Vetlanda. Där var Noah energisk, svårpasserad och ytterst löpvillig. 

Alexander Svartz, Gullringen

Assyriska visade sig vara en övermäktig motståndare för Gullringen i elljusmatchen i torsdags. Jönköpingslaget imponerade stundtals enormt och gulsvart hade svårt att freda sig. Kapten Svartz, slet, kämpade och blockerade hänsynslöst flera skott från gästernas sida. 

Albin Magnusson, Storebro

Ankarsrum skapade flera vassa chanser hemma på Bruksliden mot Storebro. De hade skapat ännu fler om inte mittbacken Albin Magnusson agerat så starkt i flera situationer. Var tuff och tung i duellspelet och vann de flesta närkamper med ett resolut backspel. 

undefined
Victor Gustavsson stod för ett strålande inhopp efter sin knäoperation.

Mittfältare:

Victor Gustavsson, IFK Tuna

"VG" har varit borta en tid efter att ha opererat menisken i ena knäet. Nu är han tillbaka och var rejält spelsugen. Trots att han inte fick så mycket speltid, hade han en avgörande roll för IFK. Bjöd på show när han dribblade sig igenom på högerkanten och passade in till Anton Carlssons 2–1-mål, med en man mindre på planen. Nickade också in 3–1. "Det var kul att spela, jag har verkligen saknat det", sa VG.  

Kushtrim Krasniqi, Lojal

Då var det klappat och klart, kontraktet. Segern mot Ariel innebär att Lojal kommer spela division fem även nästa säsong. Den bollskicklige och spelintelligente Kushtrim Krasniqi var en av lagets allra bästa spelare. 

Daniel Karlsson, Rimforsa

Inför matchen mot Derby satte vi fokus på trion Daniel Karlsson, Qalid Adnan Haji och Kevin Gaines i ett längre reportage. Tydligen gjorde det susen. De tre låg bakom segern och gjorde lagets fyra mål i 4–0-vinsten. Formtoppade Daniel Karlsson satte två av dem när Rimforsa äntligen tog klivet upp i division tre igen. 

Rasmus Sandsborg, Hebe

Precis som Rimforsa och Daniel Karlsson har Rasmus Sandsborg fått fira serieseger, med Hebe. Nu väntar division fem för laget från Silverdalen. De avslutade på bästa sätt genom att besegra topplaget Horn/Hycklinge, där Sandsborg av en av planens bästa aktörer. 

undefined
Kushtrim Krasniqi var duktig mot Ariel.

Anfallare: 

John Bah, Målilla

Okej, gör man fyra mål i en och samma match så är det svårt att hålla honom utanför den här elvan. Det gör vi inte heller. John Bah hade lilla julafton när han gjorde matchens samtliga fyra mål i segermatchen mot Berga. Med ännu bättre effektivitet hade han kunnat göra några fler, men fyra räckte såklart gott och väl. 

Anton Carlsson, IFK Tuna

Strålande insats av den kreative anfallaren/yttern. Södra Vi hade svårt att få grepp på Anton när han utmanade och utnyttjade sin fina teknik och sin fart. Gjorde ett mål och låg bakom några av de andra i 4–1-vinsten mot Södra Vi.

Simon Sandholm, Hjorted/Totebo

Det är inte ett dugg förvånande eller överraskande att Simon Sandholm gör mål väldigt ofta, men det ska samtidigt göras också. Mot tabellfyran Fågelfors satte han två i 4–0-vinsten. Därmed har Sandholm gjort 16 mål, på 14 matcher. Alltså...han snittar mer än ett mål per match. 

undefined
Daniel Karlsson satte två mål när Rimforsa säkrade seriesegern mot Derby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!