Här är några av spelarna vi tog ut i veckans elva. Ni ser Kisas Maurizio Fagotti, Gullringens Victor Okeji och Hultsfreds Sebastian Strömbom.

Fotboll2022-09-26 15:30

MÅLVAKT:

Fredrik Ströberg, Storebro IF

Efter en lugn första halvlek, brände det till ordentligt för Ströberg i andra halvlek. Då tryckte de troliga seriesegrarna HFK på rejält och skapade många heta lägen. Trots det släppte Storebros rutinerade målvakt bara skyttekungen Diego Urrutias nick förbi sig efter paus.

BACKAR:

Victor Okeji, Gullringens GoIF:

Inledde matchen strålande i toppmötet mot Tranås. Var stark både defensivt och offensivt. Vänsterbacken höll bra även i den andra halvleken, som fick ett tråkigt slut sett med Gullringens ögon.

Petter Gustafsson, Hägerstads IF

Trots att det blev förlust, stod HIF för en bra insats mot Kenty (1–2). Mittbacken Petter Gustafsson fick välförtjänt mycket beröm för sin insats. "Planens fullständiga gigant", löd omdömet.

Arvid Eckerstig, Hultsfreds FK

Lugn, trygg och med ett bra positionsspel. 18-åringen har tagit stora steg den här säsongen och spelar mycket klokt och moget för sin ålder. Var skicklig i helgens derby mot Storebro.

MITTFÄLTARE:

Fredric Carlsson, Frödinge/Brantestads SK

FBSK avslutade serien på ett bra sätt i Vimmerbysexan. Mötet mot Överum på Lundavallen slutade oavgjort, 2–2. Energiske Fredric Carlsson var tongivande i matchen.

Anton Brorsson, Vimmerby IF

Har haft en fin höstsäsong, där han varit ett naturligt val på tremanna-mittfältet. Löper mycket, är stark i djupled och krönte årets sista hemmamatch med två mål mot Stensjön.

Sebastian Strömbom, Hultsfreds FK

En tränares drömspelare? Jo, förmodligen. En lagspelare ut i fingerspetsarna som alltid tar på sig rollen som drivande spelare på mitten, kombinerat med ett säkert passningsspel. Växte ut till en jätte i den andra halvleken mot Storebro.

Anthon Békési, IFK Tuna

Den unge mittfältaren har varit ett lyft för IFK sen han anslöt till den här säsongen. Mycket kraftfull i sitt spel och är ämnad att spela högre upp i seriesystemet. Satte tre mål i derbyt mot Södra Vi.

ANFALLARE:

Joakim Storm, Vimmerby IF

21-åringen fortsätter att producera framåt. Mot Stensjön blev det ytterligare två baljor av seriens skyttekung.

Maurizio Fagotti, Kisa BK

Brassens mål mot Adas var rena rama delikatessen. Mittfältaren/anfallaren är alltid sevärd att se på med sin fina teknik och bollbehandling.

Tom Nilsson, Hjorted/Totebo

Det blev seger i sista seriematchen mot Målilla. Tom Nilsson inledde målskyttet i 2–0-vinsten och var som vanligt bra i Hjorted/Totebo. Nilsson kom trea i seriens skytteliga med tolv fullträffar.

Sebastian Strömbom är navet i Hultsfreds spel. I derbyt mot Storebro var han matchens bäste.