De vann ångestmötet! – Tog stort kliv mot nytt kontrakt – betygen

Sex poängs skillnad, lika eller oförändrat? Gissa om det stod mycket på spel när Djursdala tog emot Hultsfred i ett riktigt ångestmöte i kampen om att försöka undvika negativt kvalspel. DSK drog det längsta strået (2–0). "En jätteskön seger såklart", säger DSK-tränaren David Henriksson.

Isack Thuressons Djursdala SK tog ett jättekliv mot nytt kontrakt i femman.

Isack Thuressons Djursdala SK tog ett jättekliv mot nytt kontrakt i femman.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-09-14 19:37

En målvaktsretur – och en lobb. 

Det var vad som behövdes för att Djursdala SK skulle ta ett jättekliv mot nytt kontrakt, utan kval, i division fem nordöstra. 

Returen prickades in av Simon Henriksson i den första halvleken och lobben satte Oliver Schott i nät i slutminuterna. 

– Det här var en av våra bästa försvarsinsatser och matcher överhuvudtaget den här säsongen. Försvarsspelet bäddar också för att vi kan göra två mål. Vi fuskar inte någonstans och tar jobbet som krävs, menar Henriksson. 

Målen och segern betydde stort jubel i hemmalägret på Dalavallen. I HFK var det de rakt motsatta känslorna. Förlusten för Hultsfred innebär att de nu har ett knivigt läge inför slutomgångarna. Inför matchen var de tre poäng bakom just DSK, nu skiljer det sex pinnar. Och resultatet var inte så mycket att säga om. DSK var tyngre, mer cyniskt i spelet och skapade mer. 

– Jag tittade på Hultsfreds förra match, mot Fågelfors, och vi ville vinna det fysiska spelet när vi mötte dem och det tycker jag vi lyckades med. Vi stängde ner dem och HFK hade svårt att komma till några lägen överhuvudtaget. Vi spelade också lite mer rakt än vad vi brukar göra och det fick vi effekt på. 

Hultsfreds tränare Anders Larsson var kritisk till sitt lags insats. 

– Vi gjorde väl säsongens sämsta match vid absolut fel tillfälle. Vi gör inte ett rätt och det är bara att stå för konsekvenserna och inrikta sig på kvalspel på sin höjd, sa han till Dagens Vimmerby.

David Henriksson kände sig lättad över segern, men ropar inte hej än.

– Sjävklart lättade det för oss, men det är inte över. Det återstår tre matcher av serien. 

Här är de spelare vi tyckte var bäst i matchen: 

Djursdala SK:

3 stjärnor: Isak Thuresson. 

Vi vet, vi vet. "Isse" har hyllats mycket de senaste matcherna och förtjänar högsta betyg igen. Thuresson är hård att möta och går in tufft i närkamperna, samtidigt som han kombinerar det med fin teknik och bra passningar. 

2 stjärnor: Jonathan Arvidsson

En annan spelare som verkar vara i toppform. Ytterbacken är svårpasserad och energisk i sitt spel. 

1 stjärna: Albin Isaksson

Kaptenen är så värdefull för detta DSK. Ny stark insats av Isaksson. 

Hultsfreds FK

3 stjärnor: Enock Jörgensen

På tal om att vara i bra form. Den unge ytterbacken har varit Hultsfreds främste ett tag nu. Samma visa mot Djursdala. 

2 stjärnor: Farouk Alalousch

Njutbar att se på planen med sitt rörelsemönster och sin bollbehandling. Var tillbaka i laget och var bra igen. 

1 stjärna: Arvid Eckerstig

Håller en jämn och hög nivå och spelar resolut och rejält som alltid. 

• Fågelfors-HM IS 2–2

Fågelfors jagar kvalplatsen till division fyra, men kan få det tufft efter att nått oavgjort hemma mot tabellfemman HM IS. Fågelfors hade ledningen två gånger, men gästerna kvitterade både till 1–1 och 2–2. Den gamle skyttekungen Jimmy Braf klev fram för HM IS och gjorde lagets båda mål. 

– Det var ingen höjdarmatch från något av lagen, men starkt av oss att hämta ifatt och ta en poäng. Om de var något lag som skulle så sa vi nog allihopa att vi var närmast. Vi skapade lite mer än dem, säger Andreas Stejdahl och lyfte fram Nils Hagman, William Waerme, Gabriel Rickardsson och Dennis Davidsson. 

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!