Veckans elva: Här är spelarna som var bäst

Här är veckans elva. En elva som domineras av spelare från Kisa BK.

Djursdala har två spelare med i veckans elva, där Kisas Stephen Kikongo och Hultsfreds Oscar Karlsson också finns med.

Djursdala har två spelare med i veckans elva, där Kisas Stephen Kikongo och Hultsfreds Oscar Karlsson också finns med.

Foto: Haris Dreco, Torbjörn Allvin, Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-10 17:15

MÅLVAKT: 

Tobias Thuresson, IFK Tuna: Klar seger mot förra årets tabelltvåa IF Ariel. Tunas målvakt Tobias Thuresson hyllades för insatsen då laget vann med 4–1.

BACKAR:

Elias Abassi, Kisa BK: Upp och ner. Hela tiden. En av många friska fläktar i KBK, som besitter både teknik, fart och spelsinne. En modern ytterback som vill framåt och som också får utrymme för det av sina medspelare.

Anton Ljungberg, Vimmerby IF: Slet hårt i 90 minuter mot DSK och visade stort hjärta. Gick in beslutsamt i duellspelet och gav allt för att VIF skulle ro hem full pott, vilket det nu inte blev.

Albin Gustafsson, Gullringens GoIF: Gullringen har växlat upp rejält och tog sin andra raka seger i serien. Mot Höreda blev det en komfortabel 4–1-vinst. Albin Gustafsson var duktig som vanligt i gulsvart och är bra både defensivt och offensivt. Har fina passningar och är löpstark som få.

MITTFÄLTARE:

Markus Ahl, Djursdala SK: Tillbaka på Arena Ceos för derby mot Vimmerby. Då klev Ahl fram rejält och förde sitt lag till en viktig pinne. Den hårt jobbande mittfältaren gjorde Djursdalas båda mål.

undefined
Oscar Karlsson svarade för en ny stark insats för Hultsfreds FK, som vann klart i derbyt.

Oskar Karlsson, Hultsfreds FK: Ny stark insats av mångsidige Oscar Karlsson. Satte tre av målen när HFK krossade Södra Vi i derbyt med 7–0.

Laurenzo Larky, Kisa BK: Egentligen kanske alla de tre mittfältarna i Kisa platsar i elvan den här veckan. Här tar Larky plats. Han var för övrigt den ende i startelvan mot Torstorp som är född på 1990-talet. Den elegante mittfältaren var rörlig, tog smarta beslut och hade fina passningar.

Fredric Carlsson, Frödinge/Brantestad SK: FBSK tog säsongens första triumf när de vann borta mot Virserum. I Fredric Carlsson får laget en spelare som jobbar över stora ytor och som alltid ger järnet. 

ANFALLARE:

Jonatan Stridh, Djursdala SK: En av spelarna i trakten som har högst potential. Har ett stort register och många kvaliteter. Det såg vi i derbyt. Har tyvärr spelat sparsamt de senaste åren, vilket är synd för fotbollsälskarna häromkring. Nu verkar han glädjande nog fått tillbaka suget.

Stephen Kikongo, Kisa BK: Vilken show Kikongo bjöd på mot Torstorp i lördags. Det gick knappt att ta bollen ifrån honom, trots emellanåt stenhård uppvaktning. Avslutade fotbollsfesten med att göra två mål.

undefined
Stephen Kigongo, Kisa BK, var briljant mot Torstorp.

Diego Toribio Urrutia, Hultsfreds FK: Har enligt statistiken gjort nio mål och toppar seriens skytteliga i division fem NÖ. Mot Södra Vi visade han återigen målkänsla. Har kvalitet som håller för spel klart högre än femman.

Djursdala SK har två spelare med i veckans elva efter derbykampen mot VIF.
Djursdala SK har två spelare med i veckans elva efter derbykampen mot VIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!