Debut av Mudryk – mållöst på Anfield

Två storklubbar som underpresterat den här säsongen möttes. Frågan är om någon var speciellt nöjd efter den ångestladdade drabbningen på Anfield i Premier League. Liverpool och Chelsea spelade 0–0.

Mychajlo Mudryk debuterade för Chelsea i 0–0-matchen mot Liverpool på Anfield.

Mychajlo Mudryk debuterade för Chelsea i 0–0-matchen mot Liverpool på Anfield.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2023-01-21 16:06

Jürgen Klopp och Graham Potter har upplevt lugnare och framgångsrikare tider som tränare. I synnerhet Potter, som i höstas fick jobbet som manager på Stamford Bridge, är ifrågasatt.

Men än så länge står ägarna bakom Potter – och plöjer ned enorma summor pengar i nyförvärv.

Mychajlo Mudryk, den 22-årige ukrainaren, som kostade 1,2 miljarder kronor att få loss från Sjachtar Donetsk, debuterade med ett starkt inhopp de sista 35 ordinarie minuterna.

Chelsea hade de främsta möjligheterna att spräcka nollan i en match som inte levde upp till förväntningarna och sett till den kvalité som spelarna i båda lagen besitter.

Thiago Silva prickade stolpen redan efter några minuter och Kai Havertz slog in returen. Men tysken befann sig i offsideposition och målet underkändes.

Benoit Badiashile, ett annat nyförvärv, var nära att göra sitt första mål för Chelsea, men Liverpools målvakt Allison Becker svarade för en fin räddning.

För första gången sedan 1971 slutade ett ligamöte mellan klubbarna på Anfield mållöst.

Tungt för Lampard och Everton

Om Klopp och Potter tycker att tillvaron är en smula ansträngd just nu är det inget mot hur Frank Lampard och David Moyes har det. Everton och West Ham kämpar i botten av ligan.

Spekulationerna om att Lampard snart får se sig om ett nytt jobb tog ny fart efter lördagens möte, som West Ham vann med 2–0.

Jarrod Bowen skickade in ledningsmålet i slutet av första halvlek och mer skulle komma från hans fötter. Kort före pausen tog Bowen tillvara på Michail Antonios inlägg och tryckte in 2–0 från nära håll.

De tre poängen förde West Ham bort från nedflyttningsplatserna samtidigt som Everton är fortsatt illa ute som nästjumbo. Klubben har bara lyckats vinna tre matcher efter 20 omgångar.

Matchen Southampton–Aston Villa (0–1) avbröts tillfälligt när en drönare uppmärksammades röra sig över S:t Marys Stadium. Matchen kunde återupptas tämligen omgående. Ollie Watkins avgjorde för stark uppåtgående Aston Villa i slutet av matchen.

Isak började på bänken

Leicester var på väg att slå formstarka Brighton hemma efter mål av Marc Albrighton och Harvey Barnes men Evan Ferguson kvitterade till 2–2 i slutminuterna och räddade en poäng åt Brighton.

Bournemouth–Nottingham slutade även den oavgjort, 1–1.

Landslagsanfallaren Alexander Isak inledde på Newcastles avbytarbänk men kom in på planen med runt 20 minuter kvar av bortamatchen mot Crystal Palace.

Bytet gav inte den önskade effekten. Newcastle fick nöja sig med 0–0 på Selhurst Park i London. Poängen förde upp klubben på tredje plats i tabellen, på lika många poäng som Manchester United.

United möter på söndag ligaledande Arsenal på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!