VIF kunde inte hänga med i Högsbys tempo

Vimmerby iF förlorade med 0-3 i träningsmatchen mot Högsby och det var lite ringrostigt på vissa håll. Men VIF-tränaren Patrik Gunnarsson håller humöret uppe. "Jag fick svar från alla tycker jag", säger han efter matchen.

Vimmerby förlorade med 0-3 mot Högsby. VIFs huvudtränare Patrik Gunnarsson var ändå nöjd med insatsen.

Vimmerby förlorade med 0-3 mot Högsby. VIFs huvudtränare Patrik Gunnarsson var ändå nöjd med insatsen.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-08-03 21:36

Duggregnet föll från himlen och efter sommaruppehållet var det dags igen för fotboll på Ceosvallen för herrlaget. Inför höstens viktiga drabbningar värmde man upp kropparna mot Högsby under torsdagskvällen som blev en rejäl utmaning. VIF hängde inte med i Högsbys höga tempo och föll med 0-3.

– Det var ett bra motstånd och de är jävligt heta och snabba i presspelet. De lever mycket på sin snabbhet. En okej träningsmatch för att komma igång och de låg snäppet före oss. De äger större delen av matchen men vi är inte helt ofarliga heller, säger VIFs huvudtränare Patrik Gunnarsson.

Gunnarsson valde att göra många byten och gav flera spelare chansen. 

– Vi ställer nog upp med den äldsta startelvan sedan jag kom hit. Inhopparna gör det bra och jag tycker att jag fick svar från alla. Men 0– 3 i baken är man aldrig nöjd med. Men jag tycker vi gör en bra insats.

undefined
Flera fick chansen att värma upp kropparna inför höstsäsongen.

I startelvan fanns ett nytt namn. Martin Brtan har tränat med Vimmerby IF under den en period och fick chansen från start direkt mot Högsby. 45 minuter blev det för yttermittfältaren.

– Jag tycker han gör en bra första halvlek, lite matchovan givetvis. Det är lätt att man går sönder när man inte har spelat på länge så det räckte med en halvlek. Vi står inte vägen om han är sugen att spela vidare med oss och det är en bra spelare.

Martin själv är glad över att vara tillbaka på fotbollsplanen igen och spela match. Senast var i oktober förra året.

Hur kändes det att vara tillbaka på planen?

– Det kändes helt okej faktiskt. Jag har inte spelat på ett tag så touchen var så där. Man ser att det var första matchen för många och framförallt för mig. Vi spelar ganska bra men det är mycket slarv. Men det känns bra att få spela igen, säger Martin Brtan.

Martin kommer att fortsätta att träna med laget framöver och det just nu verkar det luta mot att det blir mer spel i Vimmerby.

– Det kan det nog bli. Ska träna nästa vecka med och sedan ska vi ta ett snack. Det känns bra att få köra och det är ett par viktiga matcher till hösten. Killarna är underbara och man kommer in i gänget lätt. Det är en riktig bra förening.

De som inte känner till dig, vad är du för typ av spelare?

– En ytter som gillar att spela en mot en. Jag är helt okej på att utmana. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!