Debutanterna hyllades efter segern

Vimmerby IF vann bortamötet med BB2001 med 2–0 och är därmed vidare till den tredje omgången i Toyota Cup.

Vimmerby IF vann med 2–0 på Bockara IP.

Fotboll2019-04-24 20:39

Vimmerby IF försökte spela längs med marken men fick dåligt betalt på Bockara IP:s gropiga gräsmatta.

I stället var det en lyftning in i straffområdet som gjorde att VIF kunde ta ledningen. Ett högt inspel skarvades fram till Ali Mohammed Mustafa som enkelt kunde trycka in 0–1 i den 25:e minuten.

I andra halvlek öppnade VIF starkt och kunde utöka sin ledning redan efter fyra minuter. Ali Karimi rev upp mittfältet med en fin löpning och passade ut till Ali Mohammed Mustafa som kunde frispela Simon Sandholm och 0–2 var ett faktum.

– En bra laginsats från början till slut, säger David Lindgren, lagledare för dagen.

Inte mindre än sex VIF-ungdomar gjorde sin a-lagsdebut i matchen. Dessa var Alex Karlsson, Oscar Andersson, Ali Karimi, Viktor Svensson, EriolRexhepi och Jonis Fenikh.

– De presterade väldigt bra. Samtliga debutanter gjorde riktigt fina insatser. Så det var väldigt kul.