Debuterade efter mardrömsåret: "Surrealistiskt"

Två hjärnskakningar tvingade honom bort från fotbollen under ett helt år. Men mot IFK Göteborg gjorde Djurgårdsmålvakten Jacob Widell Zetterström sin allsvenska debut. –Det är surrealistiskt, verkligen, säger han.

Jacob Widell Zetterström gjorde allsvensk debut för Djurgården.

Jacob Widell Zetterström gjorde allsvensk debut för Djurgården.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2021-05-23 21:44

Jacob Widell Zetterström fick stå och stampa i över 90 minuter innan han verkligen sattes på prov. Hans fingertoppar nådde Alexander Jallows avslut, och han stötte bort det som kunde blivit avgörandet i en mållös tillställning på Tele2 arena.

– Man måste vara med hela matchen, det kändes bra, säger han.

Det har inte varit en lätt resa till den allsvenska debuten. Under 2019 drabbades han av två hjärnskakningar på kort tid som gav kvarstående besvär.

"Plågsamt"

Widell Zetterström, som inför säsongen 2019 värvats av moderklubben Djurgården som tredjemålvakt, tvingades ta en paus från fotbollen under hela 2020.

– Jag har spelat fotboll dagligen sedan jag kunde springa efter en boll och sen helt plötsligt rent fysiskt inte kunna göra det var verkligen plågsamt. Jag var låg, säger han.

Inför den här säsongen kritade han återigen på för Djurgården. När förstemålvakten Aleksander Vasiutin sedan gick sönder i derbyt mot Hammarby öppnades det upp för Widell Zetterström.

– Det var bara att köra på. Gå ut och göra det man gjort så många gånger tidigare, fast på en annan scen, säger han.

– Att stå här efter en allsvensk match mot Göteborg, det är surrealistiskt, verkligen.

"Otrolig kapacitet"

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var nöjd med insatsen.

– Felfri, tycker jag, säger han.

Valet att starta honom över den mer rutinerade Tommy Vaiho, som var ordinarie under guldsäsongen 2019, kom lite som en överraskning.

– Vi vet att han har en otrolig kapacitet, så någon gång måste han få chansen att visa upp sig och se om han klarar av att leverera det vi ser på träningar även i allsvenskan och det tycker jag att han gjorde, säger Lagerlöf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!