Så är läget i våra lokala division 4-lag

På onsdag kväll är det dags för den elfte och sista omgången av den första halvan i "Smålandsfyran". Efter det vänder serien. Sporten har kollat läget i våra tre lokala lag: Vimmerby IF, Gullringens GoIF och Djursdala SK.

Patrik Gunnarssons Vimmerby IF, Karlo Gorancis Gullringens GoIF och David Henrikssons Djursdala SK avslutar den första halvan av serien på onsdag kväll.

Patrik Gunnarssons Vimmerby IF, Karlo Gorancis Gullringens GoIF och David Henrikssons Djursdala SK avslutar den första halvan av serien på onsdag kväll.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-21 19:30

VIMMERBY IF

Vimmerby fortsätter att vara herre på täppan med sina 28 inspelade poäng, trots att det är tajt i tabelltoppen. Laget har en 6–0 vinst mot Stensjön och en knapp derbyseger (2–1) mot Gullringen i bagaget. Under onsdagen tar VIF emot Ekhagens IF hemma på Arena Ceos, och tränaren Patrik Gunnarsson säger såhär om mötet:

– Jag brukar ju kunna komma iväg o se när våra motståndare spelar, men har inte hunnit med just Ekhagen. Jag vet inte så mycket om dem utöver att det har gått lite upp och ner. Men de är ett lag att hålla koll på, helt klart.

På tio matcher har Ekhagen vunnit fyra, spelat oavgjort två gånger och förlorat fyra. Nu senast förlorade de mot Tenhult med 0–2 och dessförinnan blev det uddamålsförlust mot Aneby (0–1).

– Vi är väldigt nöjda med poängskörden under vårsäsongen. Det har bara sett bättre och bättre ut för vår del, säger Gunnarsson.

Här senast mot Stensjön hade VIF lite skavanker och sjukdomar, men truppen ser så gott som felfri ut enligt Gunnarsson:

– Kan nog mönstra i stort sett alla tills imorgon (onsdag). Även "Ludde" (Ludwig Strömbom) är med och kommer börja på bänken.

GULLRINGENS GOIF

Gullringen har plockat 20 poäng på tio matcher och ligger trea i serien. På onsdag möter man tabelljumbon Örserums IK på bortaplan.

– De förlorade mot Ölmstad senast och har släppt in mycket mål (31, flest insläppta i serien). Mer än så vet jag inte, säger den spelande tränaren Karlo Goranci och fortsätter:

– Men det är en match vi inte har råd att tappa poäng i.

Hur skulle du sammanfatta er första halva av säsongen?

– Okej, inte mer än så. Vi har tappat i en del matcher som gör att vi nu inte har saken i egna händer. Vi måste försöka vinna alla våra matcher framöver och hoppas att lagen ovanför oss tappar. Skillnaden är att Tranås och Vimmerby, som är ovanför oss, har vunnit mot lagen man ska vinna mot. Oftast med stor marginal också. 

Goranci berättar också att det finns frågetecken kring nyförvärvet Victor Okeji, som gjorde debut i 2–1-segern mot Tranås senast. 

– Vi får se hur det blir med honom. Han behöver jobb och det är en klubb i Jönköping som har fixat jobb åt honom nu. Det är det han har letat efter, eftersom han gärna vill jobba och vara kvar i Sverige. Det kan bli så att vi tappar honom efter matchen mot Örserum.

Är ni på jakt efter fler nyförvärv?

– Ska vi ta in någon så ska det vara en spelare som går rätt in i startelvan. Vi vill inte höja kvantiteten, utan snarare kvaliteten.

På onsdag får Gullringen klara sig utan Ibrahim Doumbia och Marcus Oskarsson Johansson.

DJURSDALA SK

Efter en sensationell start på säsongen, med tio poäng på fyra matcher, följde sedan en tyngre period för Djursdala SK. Man bröt den tunga sviten när man vann hemma mot Malmbäck. Senast blev det dock storförlust (0–5) mot bottenlaget Höreda.

– Vi fick inte till spelet och kämpade inte för varandra. Det var en svår match, där Höreda backade hem rätt ordentligt också, säger David Henriksson, tränare i DSK.

Tränaren kan ändå blicka tillbaka på en vårsäsong som överträffat förväntningarna.

– Jag tycker att vi har presterat väldigt bra. Visst, vi hade kunnat göra det bättre i några av matcherna, men vi har ändå tagit en hel del poäng.

Nu väntar hemmamatch mot Ölmstads IS, som plockat sju poäng hittills.

– Vad jag förstått så har de (Ölmstad) fått tillbaka en del spelare som var borta under inledningen. Annars har jag inte jättekoll. Jag vet att deras kapten, som kastar långa inkast, är avstängd mot oss.

DSK saknar fortfarande en del spelare, så som Isack Thuresson, Pontus Stahlin och Daniel Gustafsson.

Ludwig Strömbom gör comeback efter ett långt skadeuppehåll. Vänsterbacken är med i Vimmerby IF:s trupp till matchen mot Ekhagen.
Ludwig Strömbom gör comeback efter ett långt skadeuppehåll. Vänsterbacken är med i Vimmerby IF:s trupp till matchen mot Ekhagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!