Decimerat Degerfors cupskrällde

Trots spel med en man mindre i en halvtimme skrällde Degerfors i Svenska cupen. Den allsvenska nykomlingen slog Elfsborg på bortaplan med 1–0 efter mål av Sargon Abraham.

Sargon Abraham i kamp med Elfsborgs Frederik Holst till vänster. Abraham gjorde matchens enda mål.

Fotboll2021-02-22 21:09

– Jag tycker vi gör en bra match, vi jobbar för varandra och vågar spela vårt spel. Vi möter ett Elfsborg som kom tvåa i allsvenskan och vi kommer hit och spelar utan respekt, säger Abraham till C More.

I den 61:a minuten fick Nicklas Maripuu syna det röda kortet från domaren Bojan Pandzic i Ryda fotbollshall efter en andra varning.

Därmed såg läget bistert ut för nykomlingen.

Men bara sekunderna senare kunde Sargon Abraham prickskjuta 1–0 med vänstern inne i straffområdet efter ett perfekt inspel från Gustav Granath.

– Jag fullföljer och får in en riktigt fin boll. Målet gav oss mer energi och då orkar man jobba det där sista, säger Abraham.

Elfsborg pressade sedan på för en utjämning, men fjolårets allsvenska tvåa – dessutom semifinalist i cupen – hade svårt att skapa de riktigt klara chanserna.

På tilläggstid kom läget på Simon Strands pressade skott – men Degerforsmålvakten Ismael Diawara gjorde en kanonräddning nere vid sin högra stolpe.

Därmed fick Degerfors den perfekta starten på cupgruppspelet.

Victor Edvardsen, som krävde en flytt från Degerfors i förra veckan, men sedan ångrade sig och bad om ursäkt, byttes in med drygt 20 minuter kvar utan att göra något större avtryck.

I den andra matchen i gruppen vann ex-allsvenska Falkenberg borta över Utsikten med 3–1 efter hattrick från Adam Bergmark Wiberg.