Degerfors åker ur allsvenskan – trots kryss

Degerfors satte käppar i hjulet för guldjagande Elfsborg. Men 2–2 på Borås arena räckte inte för att hänga kvar i allsvenskan. –Vi har inte varit duktiga nog, säger målvakten Sondre Rossbach.

Det blir ingen fjärde allsvensk säsong för Degerfors.

Fotboll2023-11-05 19:37

Degerfors gick upp i allsvenskan hösten 2020 och har därefter lyckats klamra sig kvar i den högsta serien på herrsidan.

Någon fjärde säsong blir det däremot inte. Det står klart efter en tung höst där laget inte lyckats vinna en match på över två månader.

– Det har varit en för dålig säsong på alla sätt och då är facit att vi åker ur, säger Rossbach till Discovery+ efteråt.

"Sista minuterna är cirkus"

I den näst sista omgången hade Degerfors möjlighet att knipa ett sista halmstrå mot tabellettan Elfsborg. Och det började visserligen bra med en överraskande ledning i den första halvleken.

Efter paus såg Sebastian Holmén ut att sänka det värmländska hoppet när han kvitterade med sitt 1–1-mål på Borås arena.

Degerfors kom dock tillbaka genom Peter Gwargis, som satte 2–1 med drygt tio minuter kvar av ordinarie matchtid. Men på tilläggstid satte Elfsborg 2–2 vilket också blev slutresultatet trots en rysaravslutning där båda lagen gick för ett segermål.

– Sista minuterna är en cirkus med hawaii fram och tillbaka. Då kunde båda ha avgjort, säger Rossbach.

"Kommer komma tillbaka"

Samtidigt vann BP den parallella matchen mot Mjällby med 2–1 vilket innebär att Degerfors har fyra poäng upp till BP på kvalplatsen.

I den sista betydelselösa omgången möter Degerfors Mjällby hemma på Stora Valla.

– Kulturen för att slå tillbaka är stor i Degerfors. Det bor en "fighting spirit" hos alla så vi kommer komma tillbaka efter ett år i superettan, säger Sondre Rossbach.

Målvakten Sondre Rossbach hade mycket att göra när Degerfors mötte Elfsborg.