Degerfors kryssade: "Inte kliniska nog"

Degerfors tog emot Mjällby hemma på Stora Valla. Efter en jämn batalj slutade matchen 0–0 – Degerfors första hållna nolla i allsvenskan den här säsongen. –Som målvakt betyder det allt. Det är som att göra mål för anfallare, säger Degerforsmålvakten Alfie Whiteman i Discovery+.

Degerfors och anfallaren Omar Faraj, i rött, lyckades inte spräcka Mjällbys nolla.

Degerfors och anfallaren Omar Faraj, i rött, lyckades inte spräcka Mjällbys nolla.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Fotboll2022-09-10 19:42

Hemmalaget Degerfors var i stort behov av poäng i jakten på allsvenskt spel även nästa säsong.

Matchen präglades av mer kamp än skönlir.

I den 63:e minuten fick Mjällby-försvararen Noah Eile, 20, sitt andra gula kort och blev utvisad. Med en man mer på gräsmattan tog hemmalaget över matchbilden mer och mer. I slutminuterna radade Degerfors upp chans på chans – men Mjällby-målvakten Samuel Brolin, som är inlånad från AIK, nolla förblev intakt efter ett par riktigt bra räddningar.

Närmast att spräcka nollan kom Degerfors costaricanske mittfältare Diego Campos. Men 26-åringens nick prickade i ribban.

– Självklart är jag lite besviken över att vi inte gjorde mål, speciellt eftersom de spelade med en man mindre. Vi hade ett par chanser, men var inte kliniska nog, säger Degerforsmålvakten Alfie Whiteman i Discovery+..

Således slutade matchen mållöst och lagen fick dela på poängen.

– På förhand kanske vi ville ta tre poäng. Jag tycker vi har varit uppe nästan i toppstriden hela säsongen. Men nu har vi börjat tappa av lite, så vi kände väl att det här var väl en match där vi kände att vi kunde börja ta tre poäng igen. Men så som matchen utspelade sig så är vi väl okej nöjda ändå, säger Brolin.

Resultatet innebär att Degerfors fortsatt hittas på kvalplatsen ner till superettan, tre poäng ner till Helsingborg som spelar först på måndag. Laget har fyra poäng upp till Varberg på säker mark, dock med en match mer spelad.

Mjällby ligger på åttonde plats i tabellen. Två poäng efter regerande mästaren Malmö FF, men med en match mer spelad. Åtta matcher av allsvenskan återstår för både Mjällby och Degerfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!