Degerfors makalösa vändning – hattrick av Saidi

624 minuter var spelade och Degerfors var på väg mot en sjunde raka förlust. Då kom den mäktiga vändningen. Abdelrahman Saidi slog till med ett hattrick och Degerfors slog Sundsvall med 3–2. –Den här segern betyder så fruktansvärt mycket, säger tränaren Andreas Holmberg till Discovery+.

Abdelrahman Saidi slog till med ett hattrick under matchens sista tio minuter – och Degerfors är äntligen en vinnare i allsvenskan.

Fotboll2022-05-09 20:59

Degerfors sjunde raka förlust var nära – och ett mindre smickrande rekord. Aldrig har en klubb inlett serien med att stå poänglöst efter de inledande sju omgångarna.

Saku Ylätupa slog till två gånger efter pausen och förde Sundsvall till en 2–0-ledning.

Saidis otrolig hattrick

Då kom Degerfors makalösa och lyckosamma forcering. Abdelrahman Saidi reducerade i 84:e minuten och i den 89:e tryckte han in det förlösande 2–2-målet.

Säsongen första poäng verkade räddad. Men Saidi var inte nöjd. I den fjärde tilläggsminuten avgjorde han bottenmötet och säkrade säsongens första seger för Degerfors.

– Är det något vi degerforsare vet är att vi aldrig, aldrig ger upp och på något sätt lyckades vi vända den här matchen, säger Andreas Holmberg.

Abdelrahman Saidi till Discovery+:

– De blev nog bekväma när de gjorde 2–0. Vi blev arga och gjorde tre mål. Vi har haft många matcher stolpe ut. Vi förtjänar mer, tycker vi, även om det var märkligt i dag.

Värnamo föll

Den gamla sanningen skjuta är sällan fel, att ett halvdant skott kan ju ta på en motståndare och gå in, gällde på Finnvedsvallen.

Mikkel Rygaard Jensen drog till, bollen ändrade riktning, ställde målvakten Pilip Vaitsiasjovitj och så hade Häcken 1–0 när den första halvleken var på väg mot sitt slut.

Men några minuter återstod – och det utnyttjade Värnamo.

Marcus Antonsson kvitterade på straff på tilläggstid, hans tredje mål för säsongen.

– Det var riktigt skönt att vi fick in en kvittering. Jag är inte helt nöjd med halvleken, vi sover lite, är inte riktigt där. Vi har onödiga bolltapp så att de kan skapa vassa chanser. Vi behöver höja oss, är inte riktigt oss själva, säger Antonsson till Discovery+.

Häcken tog på nytt ledningen och det tidigt efter pausen. Alexander Jeremejeff sjätte mål för säsongen stod sig som matchens sista. 2–1-segern förde upp Häcken till fjärde plats.