Degerfors räddade poäng efter dramatik

Degerfors räddade en poäng i en dramatisk match borta mot Elfsborg i allsvenskan. Boråslaget kvitterade med bara sex minuter kvar – men missade sedan en straff genom Michael Baidoo i 90:e minuten. –En poäng här får vi vara nöjda med. Den är värd väldigt mycket, säger Degerfors lagkapten Sebastian Ohlsson efter 1–1.

Diego Campos och Justin Salmon jublar efter Degerfors ledningsmål i 1–1-mötet med Elfsborg.

Fotboll2022-10-14 21:21

Degerfors hade vid seger lämnat kvalplatsen och klättrat förbi Varberg i den allsvenska tabellen på bättre målskillnad.

Det såg länge ut som om den klassiska klubben från bruksorten i Värmland skulle fixa det.

Diego Campos kunde halvliggande skjuta 1–0 till gästerna efter inlägg från Elyas Bouzaiene i den 58:e minuten.

Sedan fanns chanser att utöka ledningen, även om hemmalaget Elfsborg också skapade möjligheter.

Till slut kom också kvitteringen.

Grov straffmiss

Oscar Aga kunde straffa Degerfors med ett nickmål i den 84:e minuten.

Sedan höll Degerfors långa förlustfria svit – nu uppe i sju matcher – på att spricka.

Hemmalaget fick straff i den 89:e minuten sedan Ahmed Qasem ramlat i straffområdet.

Men Michael Baidoo missade grovt och sköt över.

Poängen gör att Degerfors utökade försprånget till nedflyttningsstrecket till sex poäng, med en match mer spelad än bakomvarande Helsingborg. Upp till Varberg skiljer två poäng.

– Vi får vara nöjda med en poäng här. Vi får köra över Göteborg i stället, säger Sebastian Ohlsson till Discovery + när han blickar framåt mot nästa uppgift med fyra matcher kvar.

Kluvna känslor

Han erkänner att det är kluvna känslor över resultatet.

– Det är lite både och. Det är en halv förlust när vi leder med 1–0, men som det såg ut i andra halvlek var det väl rättvist.

Degerfors föll i vårmatchen hemma på Stora Valla med hemska 0–6.

En annan stor poängräddare i Degerfors var målvakten Jeffrey Gal som gjorde flera högklassiga räddningar.

Den svettigaste kom på Rasmus Alms nick i den 35:e minuten där Gal fällde ut högerhanden och styrde undan bollen.

Alm gjorde hattrick i vårmatchen på Stora Valla.

Degerfors har rest sig på ett beundransvärt sätt och har nu sju raka matcher utan förlust, varav tre segrar.

– Självförtroendet är klart bättre nu än efter de sex första matcherna. Det som talar för oss är hur vi spelar just nu, då kommer självförtroendet och då är vi riktigt bra, säger Ohlsson.

Elfsborg ligger kvar på sjunde plats i tabellen, fem poäng efter sexan Malmö.