Dejan Kulusevski: "Vi ska till VM"

Först blev Dejan Kulusevski knockad mot Tjeckien. Sedan lovade Tottenhamstjärnan seger i playoff-finalen mot Polen. –Vi ska till VM. Vi är för bra för att inte åka dit, säger Kulusevski till Radiosporten.

Dejan Kulusveski under matchen mot Tjeckien på Friends Arena.

Dejan Kulusveski under matchen mot Tjeckien på Friends Arena.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Fotboll2022-03-25 00:11

Knappt tio minuter in i andra halvlek kolliderade Dejan Kulusevski med tjeckiske backen Tomas Holes. Svensken blev liggande på planen och tog sig för ansiktet och det såg ut som att han skulle bytas ut.

– Jag blev lite snurrig i några sekunder, lite orolig över att det var huvudet, sedan var det lugnt, säger Kulusevski på presskonferensen.

– Det var jättekonstigt att det inte blev frispark eller kort, samtidigt är det mitt fel då jag fortsätter springa. Men det blev snurrigt och när det blev snurrigt och jag såg konstigt lade jag mig ner direkt.

Han fortsätter:

– Det känns lite konstigt, det känns som att det är något som inte stämmer, annars känns det bra.

Kulusevski spelade klart matchen där Sverige besegrade Tjeckien i förlängning med 1–0 efter Robin Quaisons segermål.

– Det kändes bra på planen, jag kände mig stark, jag kände mig inte trött. Det var en svår match, de gjorde det riktigt bra, mycket tuffa dueller. Jag tänkte bara på att vi måste vinna matchen och till slut lyckades vi. Det är starkt av oss att vinna. Det är inte lätt att vinna de här matcherna, man kan inte ta det för givet, säger Kulusevski.

På tisdag väntar Polen, i Polen, i en avgörande playoff-final. Vinnaren är klar för VM i Qatar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!