Delad poäng i derby

Kisa-Gullringen 0-0. Låter trist, men ni ska veta att det sannerligen skapades chanser i det här derbyt. De flesta hade hemmalaget, Kisa BK: - Bollen var och dansade på deras mållinje ett antal gånger, säger KBK-tränaren Kim Björkegren.

lding Djerf gjorde comeback i Kisa när laget spelade 0-0 i derbyt mot Gullringen.

Fotboll2010-08-05 06:33

Ni som såg Gullringens höstpremiär hemma mot Oskarshamns AIK fick se ett fartfyllt, energirikt och tempostarkt lag första halvlek.
Det var då.
Nu var uppträdandet rena motsatsen.
- Vi är inte alls nöjda med första halvlek. Vi stressade och tappade boll alldeles för enkelt. Vi bara skickade iväg passningarna, ofta utan tanke, sa Gullringens tränare Patrik Wärnehall efter derbyt.
Till skillnad från KBK. Inför 712 åskådare tog hemmalaget tag i taktpinnen omgående och hade ett kraftigt spelövertag, i stort sett i 45 minuter.
Oftast var det brasseanfallaren Edson som låg bakom farligheterna. Han var planens gigant, jämte comebackande Gullringensbacken David Johansson.
Trots ett massivt grepp om spelet var det gästerna som skapade den första riktigt heta målchansen. På en lång svepande frispark slagen av just David Johansson kom Petter Svensson ren. Hans nick träffade insidan av stolpen. Då hade matchklockan tickat tolv minuter. På den tiden hade Kisa redan haft sex hörnor. Alla resultatlösa, som ni förstår. Här kan man kräva betydligt mer av KBK - som hade hela 13 hörnor under matchen, men där variationen var lika med noll.
Ju längre halvleken led, desto närmare kom Kisa ett ledningsmål. Hemmafansen var nära att få sträcka armarna i skyn och jubla tre gånger om i samma anfall.