Delad poäng i stekheta derbyt

Division fyra-derbyt mellan IFK Tuna och Gullringen slutade rättvist oavgjort. 1-1 slutade den heta drabbningen på Tunhamra i kväll.

Fotboll2017-05-05 18:47

Mycket vilja, kamp, humör, fysik och energi. Mindre med skönspel. Men det verkade de drygt 500 åskådarna runt Tunhamra inte bry sig om. För de njöt av spänningen och av försommarvädret. Och broderligt delade Tuna och Gullringen på poängen i det stekheta division fyra-derbyt.

Tuna inledde matchen vasst och hade ett jätteläge redan i den tredje minuten, men direktskottet tog undersidan av ribban och ut.
I övrigt innehöll inte de 45 första minuterna några större chanser.

I den andra halvlekens femte minut frispelades Anton Carlsson i vänsterinnerposition, ryckte ifrån, rättade till bollen till vänsterfoten och drog till.
Bollen i bortre burgaveln och ledningsmålet målet fixat för Tuna.

Kvitteringen kom med kvarten kvar, då Johan Hermansson Liström smekte in en läcker frispark med sin vänsterfot. Bollen över muren från 25 meter och otagbart intill Mikael Karlssons ena stolpe.

Sett över 90 minuter ett rättvist resultat.
Bäst i Tuna var mittbacksgiganten Felix Nilsson, som inte gjorde många misstag under de 90 minuterna - och framför allt inte förlorade en enda duell.. Framåt handlade mycket om tvillingarna Anton och Martin Carlsson.
I Gullringen imponerade Jonathan Gustafsson på högerbacken och målskytten Johan Hermansson.