Delad poäng i toppmötet

Toppmötet i damallsvenskan slutade med ett poäng vardera till Kristianstad och Eskilstuna. Poängräddare för Skånelaget blev Klara Rybrink, som ordnade den sena kvitteringen som blev slutresultatet: 2–2.

Eskilstunas Ngozi Sonia Okobi-Okeoghene nickade in 2–1-målet. Arkivbild.

Fotboll2022-04-18 19:00

Eskilstuna, som i fjol förlorade den Champions League-kvalificerande tredjeplatsen i tabellen till Kristianstad på grund av sämre målskillnad, åkte hem från sin tredje damallsvenska match med en poäng.

Detta sedan hemmalaget lyckats kvittera till 2–2 med åtta minuter kvar av ordinarie tid.

– Jag tror inte att någon någonsin är nöjd med att spela oavgjort, säger hemmalagets Tabitha Tindell i Viaplay efter matchen.

– Men jag är stolt över oss, för att vi kämpade oss tillbaka och för att vi jämnade ut det, fortsätter hon.

"Ganska coolt"

Det var Eskilstuna som snabbt tog övertaget på Kristianstad arena – redan efter tio minuter hade Paulina Nyström ordnat gästernas ledningsmål. Men sedan var det jämnt.

Kristianstad lyckades dock inte få hål på Eskilstuna förrän början av andra halvlek. Då var det Tabitha Tindell som med ett hårt skott ordnade sitt fjärde mål för säsongen och det stod 1–1.

– Ganska coolt. Men att få några fler segrar hade varit bättre, säger Tindell om sitt målskytte så här långt.

Lyfta av kvitteringen var det sedan Kristianstad som tog sig in i matchen ordentligt och till och höll i taktpinnen i stora delar av andra halvlek – men Eskilstuna blev ändå för svåra på hörnan som innebar 1–2.

Rybrink räddade poängen

Elise Stenevik lyfte in bollen med vänsterfoten och Ngozi Okobi-Okeoghene, som även var inblandad i Eskilstunas första mål, nickade den rätt in i nätet bakom Melina Loeck.

– Jag brukar inte använda mitt huvud när jag spelar fotboll men nu gjorde jag mål med det. Jag är så glad, skrattade Okobi-Okeoghene i Viaplay efter matchen.

Blott fyra minuter senare skulle det dock smälla igen – och den här gången på andra sidan planen. Hemmalagets Klara Rybrink, som var med för första gången från start, satte 2–2 efter en frispark och det blev slutresultatet, trots att spelet böljat fram och tillbaka och båda målvakterna fått svettas rejält.

– Vi åker hem med något i stället för inget, säger Okobi-Okeoghene om den delade poängen.

Kristianstad inledde säsongen med seger hemma mot Kalmar och kryssade sedan mot Piteå. Eskilstuna segrade å sin tur mot Hammarby i sin premiärmatch och förlorade sedan mot Linköping på hemmaplan.