Delad pott i derbyt: "Resultatet är oviktigt"

Det blev delad pott på Ulfveskog, när Södra Vi IF och IFK Tuna drabbade samman. Båda lagens tränare var överens om att 2–2 var ett rättvist resultat. "Vi ställde till det för oss själva", menar Tunas Oskar Eriksson.

Adrian Mathiasson gjorde ett av Södra Vi IF:s mål i derbyt mot IFK Tuna.

Adrian Mathiasson gjorde ett av Södra Vi IF:s mål i derbyt mot IFK Tuna.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-06-16 22:05

Södra Vi och Tuna hade varsin halvlek. SVIF var bättre i den första och hade också 1–0 i paus, efter mål av Hannes Stefansson. I den andra halvleken fyllde Adrian Mathiasson på med 2–0. Där och då såg hemmalaget ut att gå mot tre poäng.

– Det blir mycket långbollar åt bägge håll. Vi lyckades med vår höga press i den första halvleken och bryter bollar högt upp, menar Patrik Nilsson, tränare för SVIF. 

Efter dryga timmen tröt orken. Gästande Tuna tog över mer och mer och fick in en reducering i den 70:e minuten, genom Oskar Åberg.

– Vi ställde till det för oss själva är inte riktigt påkopplade första timmen. Men när vi fick in 2–1 så var det i princip spel mot ett mål, menar Oskar Eriksson, tränare för IFK Tuna.

Därför var Albin Hellenstiernas kvitteringsmål i den 86:e minuten inte helt ologiskt. 

– Vi orkar inte riktigt hålla upp och får göra ganska mycket förändringar i laget. Någonstans har vi inte heller självförtroendet som krävs och låter Tuna ta över, säger Nilsson, som ändå var nöjd med poängen.

Oskar Eriksson var missnöjd över de första 60 minuterna.

– Stundtals spelar vi jättefint, men vi jobbar inte som ett lag. Vår inställning inför matchen var att ta tre poäng. Det enda man kan vara nöjd över är att vi lyckas hämta upp ett 2–0-underläge.

Anthon Békési var bäst i bortalaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!