Spännande derbykamp när Tuna hämtade upp mot Hultsfred

Hultsfred fick en pangstart i derbyt hemma mot IFK Tuna. Trots tidig ledning 2–0 fick de nöja sig med 2–2. Ett resultat som innebar tappade poäng för båda lagen. "Vi behöver segrar", sa Anders Larsson i HFK.

Ilhan Jejna för IFK Tuna i derbyt mot Hultsfred som slutade 2-2.

Fotboll2024-06-28 20:41
undefined
Yassin Jalil Kader gjorde 1-0 tidigt på straff för Tuna och firade med Rigon Thaqi.

Det blev en flygande start på matchen. Publiken hade knappt hunnit bänka sig innan Hultsfred tilldömdes en straff. Yasin Jalil Kader satte den hur säkert som helst. När hemmalaget dessutom fick in 2–0 efter tio minuter, efter ett fint genombrott på kanten från Jalil Kader, såg det riktigt bra ut för grönvitt.

– Det var den bästa starten som vi har fått den här säsongen, sa Anders Larsson.

Glädjen blev dock kortvarig. Minuterna senare sköt Ilhan Jejna en hård frispark som Jesper Rüdiger i HFK-målet inte kunde hålla. På returen höll sig förre HFK-spelaren Alexander Gustafsson framme och petade in reduceringen.

– Det var skönt att vi kom tillbaka så snabbt, sa Tunas tränare Lasse Gustavsson som fick se matchen från läktarplats den här kvällen eftersom han var avstängd.

Tio minuter före halvtid var det utjämnat till 2–2. Tuna fick med sig en straff som Filip Fungmark ordnade fram. Eddie Lundin var säker från straffpunkten.

undefined
Eddie Lundin kvitterade till 2-2 på straff för Tuna.

Efter den urladdningen i första blev den andra halvleken lite av en besvikelse. Tuna var närmast att avgöra. De hade en boll i mål, men det blev avvinkat för offside. Annars var det HFK som såg ut att gå för segern mest. Det hade mycket boll, men saknade spetsen framåt.

– Vi hade behövt lite mer offensiv kraft att sätta in. Nu blev det en poäng och det är helt okej, men vi behöver segrar, sa HFK-tränaren Anders Larsson som framhöll Rigon Thaqi och Simon Tuvesson.

Lasse Gustavsson var inte helt nöjd med en poäng heller, men kunde köpa det.

– Vi ska vinna en sådan här match, men vi orkade inte riktigt i andra. Jag tyckte att Filip Gustavsson, Max Lundin och Leon Hellström stack ut mest.

BETYG

Hultsfred:

3 Stjärnor: Yassin Jalil Kader

Utmanade ständigt Tunas försvar med sin snabbhet och teknik. Låg bakom båda lagets mål, men var lite för ensam i lagets offensiv.

2 Stjärnor: Rigon Thaqi

En både teknisk och hårt jobbade mittfältare som gör mycket nytta för laget. Blev utsedd till matchens lirare.

1 Stjärna: Enoch Jörgensen

En modern ytterback som jobbar över hela planen och aldrig ger sig.

IFK Tuna:

3 Stjärnor: Filip Gustavsson

Var en klippa i backlinjen och styrde och ställde på ett föredömligt vis.

2 Stjärnor: Filip Fungmark

Visade prov på sin teknik och speluppfattning i första halvlek, men mattades något i andra.

1 Stjärna: Theo Eklund

Stod för en stabil arbetsinsats och var inblandad i en del framåt också.