Delad pott i jämnt derbyt på Ulfveskog

Södra Vi och Djursdala kryssade i derbyt på Ulfveskog. Slutresultatet skrevs till 1–1 i en match som ägdes av hemmalaget i första halvlek och bortalaget i andra. – Ett rättvist resultat, säger Södra Vi-tränaren Peter Magnusson.

Södra Vi IF och Djursdala SK delade broderligt på poängen i derbyt. Här ses Filip Frejd och Johannes Karlsson. Foto: Karl Edgren

Fotboll2017-08-11 20:29

Första halvlek kretsade mycket kring att Djursdala spelade runt bollen i sin backlinje och att hemmalaget ibland kom upp i ett par vassa kontringar. Södra Vi gjorde sitt ledningsmål i den 25:e minuten. Joakim Hammar knyckte åt sig bollen och drev fram på högerkanten.

Han tog sig förbi två spelare, därefter spelade han bollen snett inåt bakåt mot Filip Frejd som kunde stöta in 1–0 som blev resultatet i paus.

– Vi skulle ha punkterat matchen i första. Det är den bästa fotbollen vi spelat på länge, menar Peter Magnusson.

I andra halvlek tog Djursdala över mer och mer. Efter ett Djursdala-inlägg som skarvats vidare av James Matsson kunde Albin Isaksson stöta in kvitteringsmålet halvvägs in i halvleken. 1–1 blev även slutresultatet i detta derby.

– I första kändes det som att vi inte tog jobbet, men det blev mycket bättre i andra och vi tar över sista 20. Ska vi se över hela matchen är oavgjort rättvist, säger DSK-tränaren James Matsson som inte vill ge beröm till någon bortaspelare.

Hemmalaget plussas för sin första halvlek. Bröderna Kim och Daniel Johansson samt Elias Hallingfors ska även ha extra beröm.