Delad pott i VIF:s premiärmatch

Vimmerby IF:s F14-lag är i Göteborg och deltar i årets upplaga av Gothia Cup. Under måndagen spelade man sin första gruppspelsmatch, som slutade oavgjort.

VIF:s F04-lag är utslagna ur Gothia Cup.

VIF:s F04-lag är utslagna ur Gothia Cup.

Foto: Privat

Fotboll2018-07-16 16:18

F14-laget från Vimmerby är det enda lokala laget som deltar i Gothia Cup i Göteborg i år. Under måndagen drog turneringen igång och för VIF:s del stod den första gruppspelsmatchen på schemat.

Där mötte man FC Norrsken och fick dela på poängen till slut efter att VIF:s Svea Backstad kvitterat med ett riktigt kanonskott. Matchen slutade 1–1, men VIF hade mycket väl kunnat ta alla tre poängen.

– Vi förde den första halvleken och de förde den andra men jag tycker att vi skapade fler farliga chanser. Vi började jäkligt bra men blev mer rädda att förlora sedan i andra. Det var ändå ett rättvist resultat till slut, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Gothia Cup är den största fotbollsturneringen på ungdomssidan och hålls under en vecka varje sommar i Göteborg. Många ungdomar längtar efter att få uppleva veckan i Göteborg och för F14-laget från Vimmerby är det här första gången för såväl spelare som ledare. Just det här laget har hållit ihop i flera år och förblivit i stort sett intakt.

– I år är kanske det sista året vi är tillsammans och därför är det jättekul att vara här. Tjejerna sa från början att de ville åka för att ha så roligt som möjligt, vilket är glädjande. Jag hoppas det blir ett minne för livet för det är verkligen en fantastisk grupp, säger Mikael, som varit tränare för laget under alla år.

VIF spelar sin andra gruppspelsmatch under tisdagsmorgonen mot Barkarö SK och avslutar sedan gruppen på onsdag med match mot Hittarps IK. Ettan och tvåan i gruppen går till A-slutspel medan trean och fyran får spela B-slutspel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om