Delad pott på Dalavallen efter dramatik

Det blev en jämn derbydrabbning när Djursdala tog emot Lojal. Hemmalaget kvitterade till 1–1 sju-åtta minuter före slutet.

Djursdala SK och SK Lojal spelade oavgjort. Det var för övrigt Lojals fjärde oavgjorda match i serien.

Fotboll2021-08-27 20:54

DSK inledde matchen klart bäst och skaffade sig hårt tryck första 20-minuterna.

– De var väldigt bra i början och satte hårt press på oss, säger Lojaltränaren Viktor Gimolli.

Spelövertaget gav däremot ingen utdelning för Djursdala. Istället var det Lojal som något överraskande gjorde 0-1 på sin första chans, då Ayman Abualhala nickade in bollen efter en fin frispark av Ardijan Mahmutaj.

– Jag tycker vi gör en jättebra första halvlek. Killarna visar upp en härlig attityd och synd bara att vi inte lyckas göra mål, säger lagledaren Göran Svensson.

Efter paus jämnades spelet ut. Lojal fick till sitt presspel på ett bättre sätt och Djursdala hade svårare att skapa chanser.

Till slut kom ändå kvitteringen. Christian Simonsson fick kanonträff och 1–1. Frisparken som föranledde målet var omdiskuterat.

– Tråkigt att vi fick den emot oss. Jag förstår inte varför vår målvakt fick den emot sig, men totalt sett var resultatet rättvist, säger Gimolli.

Göran Svensson gav beröm till alla hemmaspelare, med extraplus till Christian Simonsson och Markus Ahl. Viktor Gimolli var också nöjd med sitt manskap och plussade mittbackarna Ayman Abualhala och Aziz Ahmed Atai.