Delad pott – trots dubbla ledningar för hemmalaget

Södra Vi IF hade ledningen två gånger om Vimmerby Tidning Cup-mötet med IFK Tuna. Men Victor Gustavsson såg till att Tuna inte åkte poänglösa från Ulfveskog.

Södra Vi IF och IFK Tuna spelade oavgjort på ett stekhett Ulfveskog.

Södra Vi IF och IFK Tuna spelade oavgjort på ett stekhett Ulfveskog.

Foto: Vimmerby Tidning

Fotboll2021-06-20 18:43

Det var över 30 grader varmt i luften när Södra Vi och Tuna sparkade igång den sista omgången i Vimmerby Tidning Cup. Båda lagen kom till mötet på Ulfveskog utan några segrar i turneringen. Efter 90 heta minuter blev det en poäng var för lagen när siffrorna 2–2 skrevs på resultattavlan. 

Anmärkningsvärt var att två Tuna-spelare fick kliva av på grund av värmen.

Det var annars Södra Vi som inledde piggt. Med knappa kvarten spelad hittade SVIF ut till Adrian Mathiasson på vänsterkanten, som slog in ett tidigt och hårt inlägg längs marken. Där dök Elias Karlsson upp och gjorde inga misstag när han kom fri med målvakten. 

Victor Gustavsson, som på förhand var IFK Tunas ende målskytt i träningsturneringen, fick ett drömläge mitt i den första halvleken när Martin Carlsson skarvade bollen till honom. Fri med Pontus Holm tryckte Gustavsson av vänsterskottet, som letade sig in i nättaket. 

1–1 var ett rättvist resultat i halvtid. Tuna försökte spela sig igenom SVIF, men fastnade ofta i uppspelen. Så såg det även ut i den andra halvleken. Och hemmalaget fick utdelning av sin löpvilja. Tarek Bayazid snodde bollen ute på högerkanten och satte full fart framåt. Trots hård bevakning lyckades han få en fot på bollen och trycka in 2–1-ledningen för sitt lag. 

Tuna tog över mer och mer av spelet och skapade fler chanser. En djupledslöpande Ibrahim Doumbia kom loss från SVIF:s backlinje och tåade in bollen till Victor Gustavsson. Han tvekade inte, utan sköt på uppstuds och borrade in 2–2. 

Resultatet innebär att Tuna slutar på två poäng i Vimmerby Tidning Cup, medan Södra Vi slutar på en inspelad poäng.

Ni kan se reprisen av matchen här!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!