Den anrika Kisapokalen ställs in: "Har verkligen försökt"

Nästa helg var det tänkt att den 99:e upplagan av Kisapokalen skulle avgöras. Så blir det inte. "Det är tungt att behöva ta det här beslutet, men det fanns inte tillräckligt med lag som vill vara med helt enkelt", säger Björn Blomberg i Kisa BK:s seniorgrupp.

Kisa BK:s vinnande lag i Kisapokalen 2022. Årets upplaga ställs in på grund av för få lag.

Kisa BK:s vinnande lag i Kisapokalen 2022. Årets upplaga ställs in på grund av för få lag.

Foto: Privat

Fotboll2024-07-14 12:53

1926 spelades den första Kisapokalen. Kisa BK har sedan genom åren lyckats få till en turnering även när det pågått världskrig och pandemi. Men nu bryts alltså sviten för det som brukar kallas för Sveriges äldsta pokalturnering.

– Vi har verkligen kämpat med att hitta lag som vill vara med. Vi har jagat först och främst i närområdet och tillfrågat lag som har en historik kring pokalen och en regional anknytning. I takt med att de negativa beskeden kom vidgade vi vyerna ytterligare och frågade lag från Linköpingstrakten och Småland, men ingen nappade. Till slut rann tiden iväg och vi var tvungna att ta det tuffa beslutet att ställa in, säger Björn Blomberg.

Vad är skälet till att lagen tackar nej?

– Många hänvisar till att det är mitt i semestern och det är svårt att få ihop spelare och ledare. Jag upplever att många lag planerar sitt upplägg annorlunda nu för tiden. De vill ge sina spelare ledigt och fokuserar på uppladdningen inför höstsäsongen.

Totalt har 15 lag fått frågan om att vara med.

– Det var bara Hägerstad som tackade ja. Hade vi fått ett lag till kunde vi ha tänkt oss att spela på tre lag, men det gick inte heller.

Hur går ni vidare?

– Nästa år fyller Kisa BK 100 år och då ska vi försöka få till en ny pokal och fira jubileet. Vi har tillsatt en grupp för det som tittar på olika lösningar. Förhoppningsvis kan det blir något bra av det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!