Arvid har fått målskyttet att lossna i moderklubben: "Speciellt"

I våras återvände Arvid Westerling till moderklubben Horn-Hycklinge IF. Efter en uppvisning med fyra mål mot Gamleby figurerar han nu i toppen av skytteligan och laget har goda chanser att nå kvalplatsen. "Vi kommer gå stenhårt för det", säger 20-åringen.

Fabian Borén och lagets nuvarande skyttekung Arvid Westerling i en match mot Storebro IF, tidigare under säsongen.

Fabian Borén och lagets nuvarande skyttekung Arvid Westerling i en match mot Storebro IF, tidigare under säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-28 14:26

När vi pratar med Arvid Westerling är det dagen efter 6–1-segern borta mot Gamleby. Trots att flera startspelare saknades var det rödvitt för hela slanten.

Matchens lirare var självklart Arvid, som drog till med fyra fullträffar.

– Det var jäkligt härligt, kul för både mig och laget, säger han.

Var det några läckra mål du bjöd på?

– Det var lite roligt att Gamleby filmade matchen, och de ska skicka den så vi också får tillgång till den. Jag gjorde ett på frispark, sen vek jag in från vänster vid ett mål. Det fjärde var ett ganska snyggt solomål. Det målet ska jag klippa ut och njuta av lite extra, haha.

Har du gjort fyra mål i samma match tidigare under seniorkarriären?

– Nej, det tror jag fasen inte jag har gjort. Jag har mina lagkamrater att tacka, de servade mig fint.

De som har koll på sin Kinda-fotboll vet att Arvid Westerling spelat högre upp i seriesystemet med Rimforsa IF. Efter förra säsongen gick han till Kisa, men där blev det bara ett fåtal matcher innan han återvände till moderklubben så sent som i april.

Jämfört med tidigare säsonger har det kommit betydligt fler mål från hans sida. På åtta spelade matcher har det blivit tio strutar. I skrivande stund har han bara Hebes målspruta Johan Nilsson, med 16 fullträffar, framför sig i den tabellen. Han delar andraplatsen med en annan Hebe-spelare, William Music, som också gjort tio mål på åtta matcher.

Vad säger du om din egen säsong såhär långt?

– Klart godkänt. Jag har alltid höga krav på mig själv och nu när man trappat ned är det väl de här förväntningarna jag haft. Det är kul att kunna leva upp till dem.

undefined
Arvid Westerling (näst längst till höger) och hans Horn-Hycklinge har goda möjligheter att roffa åt sig kvalplatsen till division 5 i höst.

Han har främst lirat högermittfältare denna säsong, något han inte är helt bekant med sedan tidigare.

– Det har funkat jäkligt bra. Jag och Fabian Borén, som är högerback, har kommit runt riktigt bra på vår kant. Jag har egentligen alltid spelat på innermittfältet som en "sexa", men nu har jag fått mer ansvar offensivt. Mot Gamleby fick jag däremot chansen som forward, så det kan förklara de fyra målen.

I och med den senaste segern är Horn-Hycklinge trea i tabellen, en poäng bakom B.O.IF som har kvalplatsen upp till femman och tio poäng bakom seriesuveränen Hebe.

– Hebe får vi släppa jakten på. Men den där kvalplatsen vill vi ha. Det är definitivt vårat mål att försöka avancera till division 5, vi kommer gå stenhårt för det. Vi har gjort det bra, men vi hade kunnat haft ännu bättre förutsättningar. Vi har haft en del slarviga poängtapp som jag fortfarande gräver mig över. Men jag är övertygad om att vi kommer göra en bra höstsäsong.

Kan ni hävda er i division 5 tror du, om det skulle leda ända till uppflyttning?

– Det är ett intressant läge nu när Gullringen och framförallt Kisa kanske inte går så bra. Om vi går upp i "femman" kan det möjligen locka lite spelare från klubbarna. Jag tänker att det måste vara roligare att spela i ett lag som gått upp en division jämfört med ett lag som åkt ned.

Hur kul känns det att ni etablerat ett lag på orten igen, som dessutom går bra?

– För samhället är det otroligt viktigt, det finns inte direkt så mycket annat som händer i Horn. Det har varit 150 personer, om inte mer, varje match i princip. Så det är jäkligt roligt, och många som snackar fotboll. Det är lite speciellt att vara tillbaka i moderklubben, det måste jag erkänna, säger Arvid Westerling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om