Den heta jakten på anfallaren

Sju (!) klubbar är och har varit intresserade. Nu står det mellan tre av dem. "Det är mycket funderingar", säger anfallaren Erik Ståhlgren.

Eftertraktad. Erik Ståhlgren är ett jagat villebråd.

Eftertraktad. Erik Ståhlgren är ett jagat villebråd.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-11-24 16:25

Hett villebråd. Det kan man lugnt säga att 25-åringen från Silverdalen är i dessa tider. Inför säsongen 2019 värvades han till Gullringens GoIF från Högsby IK. Det återstår att se om sejouren där blir ettårig, eller om den fortsätter.

Det är som sagt många klubbar som hört av sig och visat sitt intresse. Fyra av dem har fått nobben. 

– Jag sa nej direkt till Myresjö. Det var aldrig aktuellt. Hultsfred tackade jag också nej till, liksom till Högsby. Jag var där och tränade tre gånger och de ville verkligen att jag skulle gå tillbaka, men nä. Storebro har också ringt, men det blir ingenting där. 

Så, vilka klubbar är fortfarande aktuella?

– Det står mellan Gullringen, Vimmerby och Målilla. Alla tre är bra på sitt sätt, men olika. 

Att Målilla i allra högsta grad är med i bilden kan kanske ses som överraskande, då de spelar en division lägre än VIF och Gullringen. 

– Det lockar. Målilla verkar ha något spännande på gång, säger Ståhlgren. 

Vad säger du annars om säsongen i Gullringen?

– Jag är inte helt nöjd. Både jag och laget fick en bra start på serien, men sen gick det sämre. 

Oavsett vilken klubb han kommer att välja, hoppas den snabbe anfallaren att laget i fråga har en bra försäsong bakom sig innan serien startar.

– Det blev inte optimalt i Gullringen med tanke på coronan. Det kändes inte som vi riktigt hann spela ihop oss. För mig som gillar att löpa i djupet, känns det som extra viktigt att laget är samspelt. Det gäller att få till en tajming med de som spelar fram bollen. Det måste klicka. Och det är en viss skillnad med en targetspelare, som ofta är mer stillastående. 

Har du satt ett datum när du kommer att bestämma dig?

– Nej. Jag vet inte alls. Sen vill jag såklart ta ett beslut så snabbt som möjligt. Tyvärr har det blivit svårare att göra just det när läget är som det är med coronan. Just nu får vi ju inte träna och jag skulle gärna vilja göra det med alla klubbarna. Hur det än är så vill man känna på det. Jag har bara tränat en gång med Vimmerby och Gullringen. Med Målilla har det inte blivit någon träning alls. 

I nästa andetag säger Ståhlgren, som blev Gullringens främste målskytt med sex fullträffar i serien, att det är skoj att intresset för honom är så stort. 

– Det visar väl att man gjorde något bra förra säsongen i alla fall, men det är ett svårt val. Tankarna bara snurrar runt i huvudet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!