Den oväntade målkungen: "Haft en bra säsong"

I fjol: Adrian Mathiasson. I år: Anton Brorsson. Södra Vi IF har en förmåga att vaska fram vassa avslutare i sitt lag: "Oj, ...det hade jag ingen koll på", säger Anton Brorsson angående att han är årets skyttekung i den lokala fotbollen.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2020-10-12 20:55

Precis som 2019 är det alltså en spelare i Södra Vi IF som toppar skytteligan. Och precis som förra säsongen jagar de blåvita en plats i division fyra. Söndagens kvalpremiär mot Norrahammar blev dock en besvikelse. SVIF hade många lägen att vinna, men fick nöja sig med oavgjort, 1–1. Målet vackert inprickat på nick av...Anton Brorsson. 

– Det vare lite flyt att den gick in, men såklart jättetråkigt att vi inte vann. Vi bommade för mycket och jag var en av dem som brände ett par lägen, säger han självkritiskt. 

Så värst kritisk har han annars ingen anledning att vara den här speciella säsongen. 

Han kan skriva in 15 baljor på målkontot 2020, trots att han egentligen inte vill kännas vid ett av dem, som enligt Brorsson borde bokförts som självmål, men som tilldelades Södra Vi:s 23-årige anfallare. 

– Klart att jag är glad att det har gått bra, men i ärlighetens namn så har många av mina mål varit ganska så simpla. De flesta har varit inne i boxen. Men jag måste samtidigt säga att det är otippat att jag gjorde så pass många mål. 

Vad är förklaringen till det?

– Jag känner att jag har utvecklats och blivit bättre. Jag är aggressivare och tar för mig mer. 

I flera av matcherna pangade han in många mål, som mot HM IS, där det blev fem fullträffar och som mot Storebro där han satte lagets samtliga fyra mål. 

I de återstående två kvalmatcherna vill han gärna frälsa sitt lag igen. 

– Det krävs två vinster. Både Höreda och Aneby anses nog som bättre lag än oss, men når vi vår nivå som vi kan så har vi absolut chansen. Förra året var det nästan en chock att det gick så bra, nu är vi mer redo. Och känslan är att vi är i toppform. 

Det gäller även målkungen.

MÅLTOPPEN

1) Anton Brorsson, Södra Vi 15 mål, 2) Mohammad Jafr, Vimmerby 14, 3) Rickard Thuresson, Vimmerby 13, 4) Rasmus Samuelsson, HM IS 12, 5) Nisse Lindsten, Rimforsa 8, 6) Adrian Mathiasson, Södra Vi, 7, Tarek Bayazid, Södra Vi 7, 8) Flamur Mullali, Lojal 6, Amer Asic, VSGF/JAIK 6, Alex Gunnarsson, FBSK 6, Marcus Karlsson, Hägerstad 6, Abas Shekh, Kisa 6, 13) Joakim Storm, Vimmerby 5, Haris Dreco, Gullringen 5, Rasmus Bexell, Gullringen 5, Kevin Gaines, Kisa 5, John Svensson, Hultsfred 5, Adel Haj Osman, Målilla 5, Jimmi Wickström, Storebro 5.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!