Derby direkt i premiären: "Vi är redo och har väntat på skarpt läge"

Derby direkt. Jodå. Redan i den första omgången i division fyra möts Västerviks FF och IFK Tuna. – Vi kommer definitivt inte att underskatta någon, säger VFF-tränaren Magnus Fält. – Vi är redo och har väntat på skarpt läge, säger Tunas Stefan Larsson inför måndagens match.

IFK Tuna inleder säsongen 2017 med bortamatch mot topptippade Västerviks FF.

IFK Tuna inleder säsongen 2017 med bortamatch mot topptippade Västerviks FF.

Foto:

Fotboll2017-04-16 16:07

På förhand är det här en match som ”stjärnspäckade” Västerviks FF ska vinna. Laget är seriefavoriter efter sina dundervärvningar. IFK Tuna blir första motståndare i jakten på en topplacering.

Men – en obesegrad försäsong har ingen bäring nu. Tiden är kommen för Magnus Fält och hans VFF att bevisa sig i seriesammanhang. Och det är en förväntansfull tränare vi får en lägesrapport av efter lagets förmiddagsträning på fredagen.

–  Idag (läs i torsdags) var det riktigt bra. 25 man på träningen vilket innebär en så gott som full trupp. De visade bra moral och det syntes att det var mycket förväntan inför måndag.
I en 22 matcher lång serie är varje poäng viktig. VFF får finna sig i att vara favorittippade i de flesta duster. 

– Först vill jag bara klargöra att om man tror att vi ska dansa igenom den här serien så är man inte med i matchen. Många tror att det bara är att gå ut och köra över lag, men det funkar inte så, säger Magnus Fält.
– Vi har en otrolig respekt för IFK Tuna, och vi kommer definitivt inte att underskatta dem.

Vad förväntar du dig för matchbild?
– När vi mötte dem i mars (VFF-vinst, 2–1), spelade de med mycket långbollar. Försökte lyfta bollen förbi vår backlinje och vara redo att kontra.

Hur är skadeläget?
– Magnus Eriksson tränade fullt. Tobias Bertilsson är troligen redo för spel. Oscar Möller tränade men där tar vi beslut senare, likaså med Frithiof Djerf. Petter Olovsson har inte kunnat träna ordentligt, så han känns mest osäker.

Hur är dina känslor inför det som stundar?
– Det är såklart mycket anspänning. Även att man inte spelar själv så är det ju det här pirret man gillar. Vi vet att vi har ett bra lag och nu vill vi gå ut och visa det.

I IFK- Tuna–lägret ser man positivt på att det är just Västerviks FF man ställs mot i premiären.
– VFF är topptippade, och det känns bra att börja mot dem direkt, säger tränaren Stefan Larsson.
– Vi kommer att bygga nerifrån med ett stabilt försvarsspel, men vi tänker inte satsa på massa långbollar. Vi vill fokusera på vårt spel och det vi är bra på, det vill säga att trilla boll.
Larsson och kollega Jesper Lätt har en skadefri trupp att tillgå.
– Vi är redo och har väntat på skarpt läge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!