Derbykampen: Tuffa tag väntas

Djursdala och Storebro tar sig an varandra på Dalavallen i vad som kan bli ett hårt derby. "Jag tror det blir en jäkla kamp", säger Patrik Nilsson, tränare i DSK.

Djursdala tar emot Storebro på Dalavallen i vad som kan bli ett tufft derby.

Djursdala tar emot Storebro på Dalavallen i vad som kan bli ett tufft derby.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-06-06 22:29

Tabellfyran Djursdala SK tar på fredagskvällen emot nästjumbon Storebro IF på Dalavallen i divsion 5. DSK kommer från en stark seger senast mot Målilla efter en period av mindre charmiga resultat. DSK-tränaren Patrik Nilsson hoppas att laget bygger vidare på segern:

– Hela laget visade hjärta. De kämpade och slet hela matchen vilket kommer behövas igen. Jag tror det blir en jäkla kamp. Det brukar kunna bli det mellan oss.

2–1-segern i förra omgången var ett trendbrott efter tre föregående fajter där laget förlorade med stora siffror. Att få igång poängmaskineriet i det här skedet av säsongen skulle vara viktigt för DSK.

– Förra året slöade vi till på våren och kom inte in med någon fart till höstsäsongen. Några bra resultat nu skulle kunna göra så det blir annorlunda den här gången, säger Nilsson.

Storebro börjar bli vana med derbykamper. Detta är tredje derbyt på raken för de grönvita. Senast stod Södra Vi för motståndet, och dessförinnan var Målilla på agendan. SIF fick uppleva 3–0-nederlag i båda matcherna. Torbjörn Pettersson, tränare i Storebro, delger sina tankar inför bortamatchen mot DSK:

– Det kan bli tuffa tag och jag tror att Djursdala kommer att ha mycket boll, så vi måste hjälpa varandra över hela planen och få upp snacket några snäpp också jämfört med tidigare.

Förutsättningarna är inte de bästa för Storebro som har det knapert på spelarfronten inför fredagen.

– Vi har en hel del bortresta. Det kan lätt bli så i samband med klämdag. Men skadorna är nog det som väger tyngst, säger Pettersson.

Storebros preliminära trupp: Fredrik Ströberg, Liam Smith, Joakim Söderholm, Viktor Ström, Albin Magnusson, Oscar Glader, Anders Strömbom, Kim Wickström, Robin Flöisbon, Hans Jonsson, Axel Nilsson, Alex Smith, Marcus Edgren.

Djursdalas trupp är ännu inte fastställd.

Vi liverapporterar matchen, som startar 18:30, på www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om