Derbykungen – han pangade in fem baljor: "Aldrig gjort innan"

Laddat derby. Ovisst derby. Hägerstad ville ha revansch mot grannklubben Rimforsa B. Visst blev det så. Hete anfallaren Arvid Borell hade minst sagt en huvudroll i det här derbyt. Eller vad sägs om fem fullträffar. "Så många mål har jag nog aldrig gjort tidigare i en seniormatch", säger Borell glatt.

Hägerstads Arvid Borell satte fem mål i derbyt mot Rimforsa B

Hägerstads Arvid Borell satte fem mål i derbyt mot Rimforsa B

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-12 15:35

Ni som kan ert Hägerstad och för den delen även Rimforsa innebandylag, vet att Arvid Borell är en notorisk målskytt. 

Något han visade med eftertryck i division fem-matchen mot RIF B.

Rimforsa försökte, men hittade inget motmedel för att kunna stoppa Borell. 

Här är hans målkavalkad:

• 1–1 (19:e minuten).

• 2–2 (43).

• 3–2 (50).

• 4–2 (51).

• 6–3 (69). 

Var något av målen extra snyggt?

– Nja, jag vet inte faktiskt. Jo, förresten. Ett var ganska snyggt när jag höll i bollen, fintade, rundade målvakten och la in bollen med vänstern. 

Arvid Borell har som ni säkert känner till ett förflutet i just Rimforsa IF, även fotbollsmässigt. Nu pangade han alltså dit fem mål mot sin gamla klubb. 

Det måste ha varit väldigt speciellt, va?

– Visst, det är derby, men sen är det länge sedan jag spelade i Rimforsa. Samtidigt är det är alltid kul att göra mål och att göra det många gånger är ännu roligare förstås, haha. Men det viktiga var att vi vann matchen och att vi fick revansch på dem. 

Derbymatcher brukar alltid vara heta. Var det likadant den här gången?

– Det var mycket närkamper och dueller och så, men det var faktiskt inte så där jättehetsigt som det kan vara. Och jag var lugn.

I sammanhanget ska nämnas att Hägerstad är ett av seriens hetaste och mest formstarka lag. Vinsten mot RIF B var lagets sjätte på de sju senaste. Det har fört HIF från en position i botten av tabellen till en mittenplacering, med häng på flera lag ovanför. 

– Det är jätteskönt att vi inte längre behöver titta nedåt i tabellen, utan börja blicka uppåt istället. 

Att Hägerstad till och med ska kunna vara med och hota lagen i den absoluta toppen är ändå inte särskilt troligt då de har nio poäng upp till Tallboda och Linköpings FF. 

Varför har det gått så bra i år?

– Det känns som att fler spelare har prioriterat fotbollen och matcherna lite mer än vad de gjort innan. Sen har vår tränare Niklas Wahlström betytt mycket. Vi har haft bra tränare innan också, men nu är det ett snäpp upp och många spelare tar det mer seriöst nu. 

Redan tisdag kväll har Hägerstad match på nytt. Då väntar nollpoängaren och jumbon Ekängen. Då har också Borell chansen att rycka ifrån i seriens skytteliga, som han redan innan mötet toppar på sina mäktiga 17 fullträffar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!