Derbymöte i cupen – då tog sig SVIF vidare

Södra Vi IF har fått en tung start på division 5. Tisdagens cupseger mot rivalen Djursdala SK kom därför väldigt lägligt. "Det var viktigt att få den här positiva känslan", säger SVIF-tränaren Patrik Nilsson efter 2–0 på hemmaplan.

Robin Hammar gjorde ett av målen när SVIF besegrade Djursdala i cupen.

Robin Hammar gjorde ett av målen när SVIF besegrade Djursdala i cupen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-26 20:56

Förra säsongen fajtades Södra Vi och Djursdala i "femman", där de sistnämnda till slut vann serien och tog steget upp.

Den här säsongens enda möte mellan lagen kom nu i cupen. Och där drog SVIF det längsta strået, genom en 2–0-seger. Målen, som gjorde av Elias Karlsson och Robin Hammar, kom i den första halvleken.

– Vi gör det helt okej mot ett B-lag, säger Patrik Nilsson i Södra Vi IF.

Han fortsätter:

– Sen är det konstigt att man vill vara med i cupen om man ändå ställer upp med ett b-lag. Å andra sidan förstår jag det, eftersom de (Djursdala) har en tunn trupp och är väldigt känsliga för skador.

Vad tycker du att ni gör bra idag (läs tisdag)?

– En jättebra laginsats, framför allt. Alla bidrar verkligen. Vi försöker vårda bollen och spelar mer än vad vi gjort tidigare. Sen fokuserar vi verkligen på rätt saker och har positiv energi hela tiden. Det var något vi pratade om inför matchen och det tycker jag att vi genomför bra nu. Det var viktigt att få den här positiva känslan med oss.

David Henriksson, tränare i DSK, var själv med och spelade. Han var överlag nöjd med insatsen.

– Vi står upp bra mot ett topplag i division fem. Vi försöker trilla boll och ha så roligt som vi kan. Men Södra Vi är duktiga och springer mycket när de slår långt, säger han.

Henriksson valde att lyfta fram Amr Almokdad och målvakten Oskar Eriksson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!