Derbyraffel

Gullringen sÄg ut att stÄ som segrare i lördagens derby mot Vimmerby dÄ de ledde lÀnge med 1-0. Men i den 98:e (!) minuten kvitterade VIF pÄ en omdiskuterad straff och det första division tre-derbyt pÄ tolv Är slutade oavgjort, 1-1.

Alla mot mÄlet. HÀr hettar det till vid Gullringens mÄl. Foto: Janne Strömsten

Alla mot mÄlet. HÀr hettar det till vid Gullringens mÄl. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Fotboll2007-05-07 06:13

De 1 224 ÄskÄdarna pÄ Gullemon fick se en dramatisk avslutning pÄ derbyt.
En avslutning som Gullringens trÀnare Fredrik Alexandersson inte gillade.
GoIF ledde med 1-0 och vÀntade pÄ att domaren skulle blÄsa av matchen. Men det dröjde och Vimmerby - som spelade med en man mindre sedan Oskar Nilsson blivit utvisad i den 87:e minuten efter tvÄ gula kort - tryckte pÄ för en kvittering.
I den 98:e minuten snappade Vimmerbys Rickard Thuresson upp en lÄngboll frÄn Christian Simonsson, men innan Thuresson hann avsluta blev han nersparkad bakifrÄn och domaren blÄste straff. NyförvÀrvet frÄn Gunnebo, Johan Karlsson, satte sÀkert straffen.
Domslutet fick Fredrik Alexandersson att reagera starkt efter matchen.
- Jag tycker att ett oavgjort resultat var rÀttvist, men mÄlet kom till helt felaktigt eftersom deras spelare stod offside innan han fick straff. Det var solklart. Jag förstÄr inte heller var han hittar den övertiden. Domaren stal segern av oss. Han ville att Vimmerby skulle kvittera, sÀger GullringentrÀnaren.
Domaren Mattias Jakobsson frÄn Huskvarna svarar pÄ Alexanderssons kritik:
- I den andra halvleken var det tre skador som tog lÄng tid och dessutom var det fyra byten. Jag stÀnger alltid av klockan vid avbrotten och dÄ blev det sÄ lÄng övertid. NÀr jag blÄste straff var det 30 sekunder kvar av matchen, sÀger Mattias Jakobsson och fortsÀtter:
- Min assisterande domare Àr 100% sÀker pÄ att det inte var offside innan straffsituationen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!