Derbyseger för Lojal – jumbon chockade topplaget: "Skönt"

Hat trick! Lojalspelaren Deart Agushi stod för en otrolig prestation i kvällens 4–3-seger mot DSK då han nästan på egen hand fixade tre poäng för sitt lag. "Jag gjorde det för laget och vår tränares skull. Det känns skönt att vinna ändå om inte han var på plats", säger tremålsskytten som var tvungen att kliva av då kramp satte stopp för spelaren.

Lojal firar efter segern mot Djursdala i återstarten av femman.

Lojal firar efter segern mot Djursdala i återstarten av femman.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2024-08-09 22:27

Ja, en väldigt händelserik match med hela sju mål i kvällens första derby i återstarten av division 5.

Det tog inte lång tid innan hemmalaget fick jubla då ett misslyckat inlägg tog på en av Djursdalas spelare och in i mål. 1–0.

Sedan var det bortalaget som tryckte på för en kvittering, vilket även kom genom Max Karlsson i 14:e minuten.

I halvtid såg det ut att fortsätta vara en jämn historia mellan lagen då båda hade fått var sitt mål till och det stod 2–2. Deart Agushi gjorde Lojals mål och Simon Henriksson stod för Djursdalas andra mål i matchen.

Men det skulle inte bli slutet på firandet för de svartröda då Deart Agushi satte dit 3–2 och 4–2.

– Det känns bra. Alltid kul att göra mål men det blir även väldigt enkelt när vi har bollsäkra spelare som kan assistera mig, säger Deart Agushi.

Hur kändes det efter att du fullbordade ditt hat trick?

– Man tänker inte så mycket under matchen. Såklart är det roligt, speciellt då vi saknar vår tränare Viktor Gimolli. Han har haft en jobbig period nu på sista tiden på grund av personliga skäl, säger anfallaren som väljer att lyfta sin tränare och laget efter matchen.

Trots Dearts imponerande insats var inte Djursdala långt ifrån att förstöra kvällen för Vena-laget.

För i den 83:e minuten lyckades Elias Gunnarsson sätta dit 4–3 och sedan var det nästan bara spel mot ett mål. Men övertag av spelet räckte inte för DSK då tiden tog slut och laget fick se sig besegrade mot ett aningen vassare Lojal.

undefined
Lojals Deart Agushi stod för tre mål och gjorde en väldigt imponerande insats i kvällens derby.

Ett annat lokalt lag som samlade in tre poäng under kvällen var Södra Vi, som lyckades slå topplaget Fågelfors med 6–2. En bragd kan man väl säga då blåvita låg sist i femman innan kvällens seger.

– Det är en stark laginsats som gör att vi vinner. Alla skötte sina positioner och vi fyller på med många spelare i målområdet, säger Södra Vi:s tränare Peter Magnusson.

Fanns det någon speciell plan inför mötet?

– Den vanliga som vi brukar ha. Vi får energi efter Martin Brorssons kvitteringsmål och sedan tar över matchen.

Resterande mål i Södra vi gjordes av Elias Hallingfors, Hannes Stefansson, Hugo Karlsson, Fawaz Baraket och Martin Brorsson igen.

undefined
Martin Brorsson stod för två fullträffar när SVIF:et vann mot topplaget Fågelfors.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!