Derbysegern satt hårt åt: "Var en del nerver bland spelarna"

Hultsfred vann derbyt hemma mot Rosenfors med 3–2. Även Frödinge, HM IS och Vimmerby B tog övertygande segrar på måndagen.

Nathalie Strande gjorde två mål för Frödinge Dam.

Nathalie Strande gjorde två mål för Frödinge Dam.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-03 21:09

Hultsfred–Rosenfors 3–2 

Kommunderbyt utvecklade sig till en jämn och spännande kamp. Rosenfors tog tidigt ledningen genom Wilma Hjelm. HFK svarade med att vända till 2–1 efter mål av Elsa Nilsson och Caroline Phalén. RIK gav sig inte utan kvitterade till 2–2 genom Wilma Hjelm innan halvtid.

– Vi släpper in 0–1 på en hörna där vi slarvar, men sedan tar vi tag i det och spelar riktigt bra första 25 minuterna. Sedan tappar ci mot slutet av första och bjuder dem på kvitteringen, sa HFK-tränaren Krister Borgh.

Dryga kvarten in i andra föll det avgörande målet. HFK:s rutinerade skyttedrottning Caroline Phalén klev fram och blev matchvinnare.

– I andra är det i princip spel mot ett mål, men Jasmin Eneroth i Rosenfors mål gjorde många fina räddningar. Det känns ändå logiskt att vi vinner till slut, men Rosenfors ska ha en eloge för att de bjuder på bra motstånd. Samtidigt var det nog en del nerver bland spelarna ikväll då många av dem känner varandra väl vid sidan av planen och ville vinna lite extra, sa Krister Borgh som gav beröm till hela laget med ett extra plus för Elsa Nilsson.

undefined
Nathalie Strande gjorde två mål för Frödinge Dam.

Frödinge–Rödsle 8–0 

FBSK tog snabb revansch för förra veckans förlust. Redan i halvtid ledde laget med 5–0 och i andra behövde de inte förta sig för att gå ifrån och vinna med 8–0.

– Vi hade kunnat gjort det dubbla i målväg med tanke på hur många chanser vi får fram. Samtidigt är det synd att klaga när vi gör åtta mål, sa FBSK-tränaren Robin Blomberg som berömde hela laget och gav ett extra plus till Nathalie Strande.

Målskyttar: Nathalie Strande 2, Louise Andersson 2, Elin Linder, Linn Uhre, Erika Andersson och Klara Arrbrant,

undefined
Emma Sjökvist, HM IS

HM IS–Lekeryd 5–2

Gästerna inledde starkt med två mål på fem minuter. Det störde inte HM IS som reducerade snabbt och även vände till 3–2 innan halvtid. I andra gick hemmalaget ifrån ytterligare och Emma Sjökvist fastställde slutresultatet 5–2 med sitt tredje mål för kvällen. Övriga mål gjordes av Nellie Davidsson och Lovisa Nilsson.

BOIF–Vimmerby IF B 0–5

VIF var numret större. Efter 2–0 i halvtid vann laget med klara 5–0 till slut på ett övertygande vis. Fem olika spelare bidrog med målskyttet och hela laget ska ha beröm för insatsen.

Målskyttar: Salama Taher, Tessa Svensson, Vera Andersson, Sanna Stefansson och Julia Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!