Derbystök – vill ha sittning med klubbarna

Skånetrafiken vill ha en sittning med allsvenska Helsingborg och Malmö. Detta efter supporterstök i samband med de skånska fotbollsderbyna, rapporterar Sydsvenskan. –Det ska vara sport och en trevlig tillställning, det ska inte vara upplopp, säger Skånetrafikens verksamhetschef Mats Olsson.

Ridande poliser utanför Skånederbyt i söndags.

Ridande poliser utanför Skånederbyt i söndags.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2022-09-19 15:25

Det har rapporterats om stökiga scener på tåget från Malmö till Helsingborg inför söndagens fotbollsderby, som Malmö FF vann med 2–1.

Mats Olsson säger att det var väldigt stökigt på det överfyllda tåget samt att det utspelades liknande scener när Helsingborgs supportrar tog sig ner till Malmö i slutet av juni.

– När tåget kommer upp till Helsingborg kan ombordpersonalen konstatera att en toalett är helt sönderslagen, inredningar är nedrivna och man har brutit sig in i en tjänstekupé där man härjat runt. Där ska också ha legat hundratals ölburkar i vagnarna, säger han till Sydsvenskan.

Tidningen skriver att Skånetrafiken nu vill ha en sittning med de båda allsvenska klubbarna för att få bukt med det hela framöver.

– Ja, det måste vi, för vi kan inte ha det så här. Det är egentligen två saker det handlar om. Dels har vi andra resenärer i tåget som blir helchockade. Vi kan inte heller hålla på och plocka vagnar ur trafik, för de behövs, sedan är där ju en kostnad på det, säger Mats Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!