Derbyt sista chansen för både Gullringen och Västervik

Flera gånger under säsongen har folk – däribland undertecknad – hävdat att ”nu är det väl ändå kört för VFF?”.

Derbyt är sista chansen att haka på i toppstriden – för båda Västerviks FF och Gullringens GoIF. Foto: Roelof Stroetinga/Arkiv

Derbyt är sista chansen att haka på i toppstriden – för båda Västerviks FF och Gullringens GoIF. Foto: Roelof Stroetinga/Arkiv

Foto:

Fotboll2017-08-22 11:00

Men faktum är att med sju matcher kvar har laget endast fem poäng upp till kvalplatsen mot division tre. I kväll får man besök av Gullringen på Bökensved.
– Det är absolut inte kört. Jag hoppas att spelarna också har insett det. Lagen framför oss i tabellen kommer inte gå rent under de matcher som är kvar, säger VFF:s tränare Magnus Fält.

Problemet för Västervik har under hela säsongen varit jämnheten. Man har blandat bländande insatser – till exempel 3-1-segern mot Smedby tidigare i höstas – med riktiga bottennapp, såsom derbyt mot Hultsfred för någon vecka sedan, i vilken man fick två röda kort.

Ikväll gästar Gullringen Bökensved för en, för båda lagen, viktig drabbning. Men något derby är det inte tal om, enligt Magnus Fält.

– Nej, det är inget derby för mig och jag tror inte att någon av spelarna har en sådan relation till Gullringen heller. Det är en vanlig, viktig, seriematch.
– Jag orkar knappt tjata om det längre, men det gäller för vår del att vinna en två-tre matcher i rad. Jag tar inte ut något i förskott utan hoppas bara att grabbarna gör en bra prestation och tar det därifrån.

De två som visades ut i matchen mot HFK var Jimmy Svensson och Kliton Bakiu. Duon är tillgängliga i mötet med Gullringen. Däremot saknas anfallaren Hjalmar Grahn.
– ”Hjalle” har flyttat till Uppsala för studier. Jag tror att han blir borta hela hösten men vet inte helt säkert. Jag ska prata med honom i veckan, säger Fält.

Som dock inte vill släppa någon laguppställning än.
– Det är lite frågetecken här och var som måste benas ut först.

För gästande Gullringen har de senaste dagarna handlat om att ladda om mentalt för en ny, derbydoftande utmaning efter den oavgjorda matchen mot Tuna i fredags.
– Nu duggar det tätt, men det ska inte vara några problem. Jag tycker att man måste se det som ett derby. Det finns en historik mellan klubbarna, menar GGoIF-tränaren Peter Hellenstierna. 

Vad väntar du dig för typ av match?
– Att den liknar den match som var i våras, då det var ställningskrig i 60 minuter. Sedan fick de 1-0 efter en feldömd frispark. Det kommer att vara små marginaler, tror jag.

Hellenstierna får fortsatt klara sig utan Alexander Hellenstierna som har flyttat till Växjö för studier. Och som vanligt finns det småskavanker i laget.
– Ja, vissa spelare har ju dragits med småskador egentligen hela våren. Men vi åker till Västervik med i stort sett samma lag som spelade mot Tuna, säger Peter Hellenstierna, som inte heller hade sin elva helt klar innan måndagskvällens träning.

Trupperna

Gullringen: Marcin Muszka, Petter Gustafsson (målvaktsreserv), Dick Johansson, Ola Lindblom, Alexander Swartz, Johan Hermansson Liström, Dennis Isaksson, Albin Gustafsson, Anton Palmér, James Weber, Isack Thuresson, Adrian Mathiasson, Rasmus Bexell, Mohammed Ibrahim, Jesper Wärnehall och Jonathan Gustafsson.

Västerviks trupp har vår tidning inte lyckats få tag i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!