"Det är ett desperat AIK som kommer hit"

Det ena laget är på väg uppåt i tabellen, det andra är på nedflyttningsplats. Söndagens derby blir något alldeles extra. –Det kommer vara ett desperat AIK som kommer hit, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Säsongen har inte blivit som planerat för AIK. Inför söndagens derby mot Djurgården är laget på nedflyttningsplats i allsvenskan. Arkivbild.

Säsongen har inte blivit som planerat för AIK. Inför söndagens derby mot Djurgården är laget på nedflyttningsplats i allsvenskan. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-05-28 07:51

1–0-segern mot Häcken i onsdags var Djurgårdens andra raka trepoängare och laget är femma i allsvenskan, nio poäng bakom Malmö FF i topp, inför söndagens derby mot AIK.

För AIK är läget annorlunda.

AIK är på nedflyttningsplats med sex poäng efter nio omgångar – där det bara har blivit en seger. Segern kom mot Hammarby i mitten av april. Sedan dess har laget spelat sex allsvenska matcher utan seger.

– De hade säkert velat haft fler poäng, det skulle vi också vilja ha. Men det brukar inte spela så stor roll var man ligger i tabellen när det väl är dags för derby, säger Lagerlöf till TT efter veckomatchen mot Häcken.

– Det kommer vara ett desperat AIK som kommer hit, det är jag övertygad om. Vi får vara förberedda på det. Men vi är på en bra plats nu, vi har äntligen fått lite mer energi och man får självförtroende av att segrar trillar in. Vi är på en betydligt bättre plats nu än vad vi var för en vecka sedan.

Djurgårdens offensive spets Gustav Wikheim konstaterar:

– Ett derby är alltid ett derby, det har jag lärt mig sedan jag kom hit.

– De har haft lite problem, de kommer säkert att vara 100 procent klara för derbyt och de försöker säkert vända på varenda sten. Vi måste vara 100 procent skärpta för att klara av att vinna matchen.

TT: Vilka vinner?

– Vi vinner.

Djurgårdens Gustav Wikheim.
Djurgårdens Gustav Wikheim.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!