Succé på Virumsvallen: "Det känns som Zlatan spelade"

En händelserik kväll i Virserum. Före detta landslagsspelaren Victor Elm och Kalmar FF besökte Virumsvallen, i vilket som blev en "succé" för alla. Det bjöds på skratt, fotboll och en hel del mål. Men resultatet (13–0) var inte matchens höjdpunkt, Moas Minnesfond var det som alla kom dit för.

Den mångtaliga publiken fick vara med om en fotbollsfest.

Den mångtaliga publiken fick vara med om en fotbollsfest.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2023-06-26 21:35

Ett minne för livet. Ja... så uttryckte sig Virserums tränare Emir Asic efter att domaren blåst av matchen.

– Vi lyckades bjuda på en underhållande match. Vi la fokuset på att leverera något som alla kunde njuta av. Det känns som vi gjorde det vi skulle göra och publiken verkade vara nöjd.

Slutresultatet i matchen var aldrig något viktigt. Moas Minnesfond var det Virserums SGF la tyngden på och oj, vilken publikfest det blev. En hel drös med människor välde in på Virumsvallen inför en match som många sent skulle glömma. Uppskattningsvis var 700 åskådare på plats. 

Victor Elm var en av de spelarna som tog på sig fotbollsskorna igen för att representera Moas favoritlag. Han har varit väl medveten om Moas Minnesfond och ville såklart hjälpa till.

– Det är kul när man kan göra skillnad och hjälpa en annan förening. Vi alla har startat någonstans, det är viktigt att man inte glömmer bort. Att kunde bidra till en rolig match för Virserum och de yngre i publiken är något jag verkligen inte kunde avstå.

Kalmar såg till att flera välkända namn fanns med från start. Spelare som Simon Skrabb, Romario Pereria Sipiao och Deniz Hümmet var alla delaktiga under kvällen.

Ibrahim Haddar som vanligtvis spelar i Hultsfred var med och representerade Virserum. Han fick känna på en helt ny nivå och var imponerad över stämningen.

– Det var en häftig känsla att få spela emot en så stor klubb. Jag tycker att det fanns mycket bra att ta med sig efter det här.

Kalmar har under en längre tid arbetat med att få ungdomar mer involverade i fotbollens värld. Assisterande tränaren Emin Nouri sa så här:

– Det här är perfekt för att visa upp sig och visa ett gott föredöme för andra föreningar. Det kan leda till att flera lag väljer att göra liknande saker för att utveckla sporten. Målet är att nå ut till så många som möjligt för att hjälpa mindre klubbar som Virserum. Både jag och föreningen är väldigt glada över att vi kunde hjälpa Virserum, speciellt när det rör sig om något så viktigt.

Kommer det finnas chans till framtida samarbeten med Virserum?

– Det är mycket möjligt, vi i Kalmar vill försöka nå ut till så många klubbar som möjligt. Man kanske i framtiden kan hålla gemensamma träningar så yngre spelare kan känna på en högre nivå.

Det blev autografskrivande för många av Kalmars spelare
Det blev autografskrivande för många av Kalmars spelare
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!