Det där satt gott Gullringen! "Ingen trodde på oss innan"

Tuffast tänkbara motstånd väntade Gullringen under lördagen: topplaget Ekhagen. Omöjligt? Icke. Gulsvart tog en blytung trepoängare (1–0). "Det här var säsongens skönaste seger", säger tränaren Daniel Wernersson.

Här har precis Rasmus Bexell nickat in 1-0 mot Ekhagen, vilket också blev matchens enda.

Här har precis Rasmus Bexell nickat in 1-0 mot Ekhagen, vilket också blev matchens enda.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-09-14 15:28

Bäst när det gäller. 

Någonting ditåt. Gullringen har två riktiga skalper på raken. Först mot tabellfyran Sävsjö och så under lördagen, 1–0 mot serieledande Ekhagen. 

Hur värderar du den här segern?

– Det var härligt att vinna mot Sävsjö förra matchen, men den här slår ännu högre. Ingen trodde på oss, förutom vi själva då. Ekhagen leder ju serien och har gått som tåget. Och så gör vi en sån här match...

Grunden till vinsten berodde på en riktigt stark kollektiv försvarsinsats. 

Kan vi kalla det här en taktisk triumf?

– Absolut. Vi genomför den här matchen precis så som vill, till punkt och pricka. Matchplanen satt perfekt. 

Och matchplanen var bland annat att låta Ekhagen styra spelet, ha mycket boll och att de själva skulle spela kompakt. Visst hade Ekhagen sina chanser, främst i den första halvleken, men då klev Petter Gustavsson fram och visade sin skicklighet. 

Ni satte 1–0 tidigt (Rasmus Bexell på nick). Hur viktigt var det att ni fick in det målet?

– Jätteviktigt. Oftast har vi startat matcherna bra, men kanske inte fått utdelning. Nu fick vi det och det stärkte oss.

Ju längre matchen led och resultatet stod sig, desto mer frustrerat blev det i Ekhagen. 

– Ja, det märktes. De kom nästan ingenstans och vi låste dem totalt. De har princip bara ett läge i den andra halvleken, säger Wernersson.

Vinsten innebär att Gullringen tog ett stort steg mot säkrat kontrakt. 

Har ni fixat det nu?

– Inte matematiskt, men samtidigt har jag aldrig varit orolig. Jag ser vad de här killarna kan på träning flera dagar i veckan. Vi är inte nöjda med säsongen i dess helhet, men vi vet samtidigt att vi är bättre än så vilket vi visat nu. Det känns väldigt bra. 

Med tre omgångar kvar att spela har Gullringen ett avstånd på fem poäng ner till kvalplatsen. Redan på torsdag är det dags för ny match – och ett nytt topplag: Assyriska. Då får laget klara sig utan spelande tränaren Ola Lindblom, som blev utvisad i slutskedet mot Ekhagen. 

– Det var inte optimalt förstås. Han fick två snackvarningar. Nu får vi ändra om i centrallinjen och Martin Höglind får ta hans plats som mittback och Herman Lynbech går nog in på mittfältet.       

Betygen: 

4 stjärnor: Petter Gustavsson

Man kan tro att Gullringens målvakt skulle ha en herrans massa att göra mot serieledarna. Men nja, det där massiva trycket och drösvis med chanser, nä...det kom aldrig. Med det sagt, det Petter hade att göra gjorde han perfekt. Vi minns tre-fyra kanonräddningar.

3 stjärnor: Emil Tapper

Försvaret var enormt i Gullringen, vilket i det begreppet inkluderar alla elva spelare. Nåväl, alla kan inte komma med på den här listan, men vi valde unge Emil Tapper. Han var i princip klockren och var också ofta attackvillig att hänga med upp i anfallet när läge gavs. 

2 stjärnor. Martin Höglind

Så rätt han låg i planen hela tiden från sin centrala mittfältsposition. Den forne backen tycks ha hittat hem här i mittens rike. Martin var bolltrygg, klok och stod för frisparken som Rasmus Bexell nickade in. 

1 stjärna: Rasmus Bexell

Bökig, jobbig – och bra! Det kan inte vara roligt att möta Gullringens bjässe på topp. "Ralle" vann i stort sett allt i luftrummet och var lugn med bollen. Blev matchvinnare med sitt tidiga nickmål. 

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!